Élet-Stílus

Legfeljebb hetedik lehet a női pólócsapat

A magyar női vízilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett Hollandiától a római világbajnokságon, így csak a hetedik helyért játszhat a folytatásban.

A pekingi olimpián, és a július eleji, eindhoveni tornán is egy góllal az ötkarikás bajnok hollandok nyertek, az előjelek tehát nem tűntek kedvezőnek a római világbajnoki ütközet előtt.

A magyar hölgykoszorú rosszul kezdett a 5-8. helyért kiírt találkozón, csapnivaló első két negyedet produkált, ennek következményeként a hollandok már négy góllal is vezettek.

Hollandiával szemben „elsüllyedt

Hollandiával szemben „elsüllyedt” a magyar csapat (MTI/EPA)

Elúszni látszott a mérkőzés, de Petrovics Mátyás csapata a harmadik negyedre összekapta magát, és 2-6 után zsinórban hat gólt szerezve kétgólos előnybe került (8-6). Ezt követően újabb fordulat következett, ezúttal a rivális lőtt sorozatban hármat. Egy bombagóllal összejött az egyenlítés, viszont egy fórban kapott újabb holland találatra már nem érkezett válasz.

A kapuban Horvát Patrícia „megdolgozott” azért, hogy a magyar hölgykoszorú versenyben maradjon; a végén az egyenlítésért támadhattunk, de lövési kísérlet nélkül lepergett a támadóidő.

Petrovics mátyás szövetségi kapitány

“Csalódott vagyok, az eleje meg a vége miatt különösen. Az első két negyedben nyoma nem volt annak, amit tudunk, pedig a holland csapat jottányival sem jobb nálunk. A 3. negyedben végre megmutattunk magunkból valamit, de nem sokra mentünk vele, mert 8-6-ról hagytuk visszajönni őket. Például azért, mert 8-7-nél nem kellett volna kihagyni az emberelőnyt. A legvégén pedig, amikor az egyenlítésért támadhattunk, buta figyelmetlenségből nem azt csináltuk, ami pedig meg volt beszélve. Ilyen játékkal nem lehet nyerni…”

Ez azt jelentette, hogy magyar csapat pénteken az ausztrál-spanyol párharc vesztesével találkozik majd a 7. helyért.

Az 5-8. helyért:
Hollandia-Magyarország 10-9 (3-1, 2-1, 1-5, 4-2)
Magyar gólszerzők: Drávucz, Keszthelyi, Kisteleki 2-2, Valkay, Tomaskovics, Szűcs 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik