Élet-Stílus

Észtországban szerzett előnyt a Loki

A Debrecen előnnyel várhatja a hazai visszavágót a BL-selejtező 3. körében, miután Leandro góljával 1-0-ra nyert az észt bajnok Levadia Tallinn otthonában.

Az előző körben a varsói Wisla csapatát búcsúztató észt bajnok igazolta hírét, a szerdai találkozón kiderült, valóban szorgos és szervezett csapat. A hazaiak alaposan megnehezítették a debreceniek dolgát, akik a mérkőzés elején hiába birtokolták többet a labdát, helyzetet nem tudtak kialakítani, a távoli lövések pedig nem jelentettek veszélyt Martin Kaalma kapujára.

Vukasin Polekszicsnek viszont akadt dolga, és a montenegrói kapusnak is szerencséje is volt, helyette a jobb kapufa mentett Konstantin Nahk lövésénél a 15. percben. Kisvártatva viszont már bravúrral hárított a bal alsó sarok elől a lelkesen futballozó Nahk újabb próbálkozásánál.

Debreceni helyzettel (Czvitkovics Péter feje után a labda csak centikkel ment el a jobb kapufa mellett) kezdődött a második félidő, amely során lényegesen harcosabban és jobban játszott a magyar bajnok, mint tette azt az első negyvenöt percben.

Herczeg András klubmenedzser elégedett lehet (MTI)

Herczeg András klubmenedzser elégedett lehet (MTI)

A folytatásban mind a két csapatnak akadtak helyzetei, de csak a DVSC tudott betalálni. A 70. percben a csereként beállt Adamo Coulibaly is betalálhatott volna, de lövése után a labda kipattant a kapusról, Leandro viszont már a hálóba gurított.

A gól után az eredmény tartására és alkalmasint kontrákra törekedett a hajdúsági együttes. Ennek következtében az észtek enyhe fölényben játszottak, de nemhogy az egyenlíteni nem tudtak, komoly helyzetük sem volt a meccs hajrájában.

A Debrecen sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé, amely azért is fontos lenne, mert ennek a párharcnak a győztese biztosan főtáblára kerül. A továbbjutó a selejtező negyedik körében a Bajnokok Ligája főtáblájáért harcolhat, és ha nem is jár sikerrel, akkor is folytathatja a nemzetközi szereplését, méghozzá az UEFA-kupát váltó Európa Liga csoportkörében.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Levadia Tallinn (észt) – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Tallinn, 2500 néző, v.: Bruno Miguel Duarte Paixao (portugál)
Gól: Leandro (70.)
Levadia Tallinn: Kaalma – Sisov, Morozov, Kalimullin, Teniste – Malov (Leitan, 74.), Nahk, Ivanov, S. Puri (E. Puri, 88.) – Andrejev, Guszev (Zelinski, 85.)
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Mészáros, Komlósi, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Katona (Dombi, 67.), Szakály P. (Szűcs, 84.) – Szilágyi (Coulibaly, 58.), Rudolf

A visszavágóra jövő szerdán kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik