Élet-Stílus

Zárt kapus büntetést kapott a Videoton

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontás miatt kedden arra kötelezte a Videoton FC-t, hogy soron következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött rendezze meg.

Az első fordulóban megrendezett Kecskemét-Videoton összecsapáson történt botrányos jelenetek miatt a hazai csapatot 100, a vendégeket pedig 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A testület döntése szerint a Kecskemét is zárt kapuk mögé szorul, ám a végrehajtást augusztus 31-ig felfüggesztette. Mivel a székesfehérváriaknak már volt egy ugyaneddig a határidőig felfüggesztett büntetésük – a május 29-i Újpest – Fehérvár meccsen okozott rendzavarás miatt – a piros-kékek a mostani határozat jogerőre emelkedése után egy meccset nézők nélkül kötelesek rendezni.

A bizottság a Diósgyőrre, a ZTE-re és az Újpestre az első fordulóban elkövetett szurkolói rendbontások miatt 200-200 000 forint pénzbüntetést ró ki – mivel mindhárom klub visszaesőnek minősül -, valamint azt, hogy a három klubnak következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell megrendeznie – ez utóbbi végrehajtását azonban augusztus 31-ig felfüggesztette.

A felügyelő bizottság a július 14-én lejátszott Ferencváros – Hertha BSC nemzetközi edzőmérkőzésen történt rendbontások ügyében meghallgatta Berki Krisztiánt, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatóját, Téglás Sándort, a klub biztonsági főnökét, valamint Kelemen Attilát, a meccs egyik asszisztensét. A testület megtartotta a tárgyalást, de a határozathozatalt a jövő keddre halasztotta.

Az NB I első fordulójában kiállított Grúz Tamás (Kaposvár), Pest Krisztián (Kaposvár) és Szilágyi Péter (DVSC) egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik