Élet-Stílus

Fogadkoznak a szerb pólósok

Felszította a harci szellemet a szerbeknél, hogy kedden a magyarok ellen szállhatnak vízbe a római vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának elődöntőjébe jutásért; ez arra vall, hogy számukra gyakorlatilag ezzel az összecsapással kezdődik az igazi világbajnokság...

“A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk majd a magyarok ellen, s ne zökkentsen ki minket semmi, aminek következtében idegeskedhetnénk” – idézte a szerb sportági szövetség honlapja a csapat kapitányát, Vanja Udovicsicset, aki az olaszok ellen 7-5-re megnyert vasárnapi mérkőzésen megszerezte válogatottbeli 200. találatát is.

„Az olaszok ellen sem játszottunk tökéletesen, de már ez is jobb volt, mint ahogy kezdtük a tornát. A magyar együttessel kapcsolatosan fölösleges mély elemzésekbe bocsátkozni, de abból sem szabad kiindulni, hogy hosszú ideje nem győztek le minket nagy tornákon.”

Az ausztrál Campbell próbál lőni Vanja Udovicsics mellett (MTI/EPA)

Az ausztrál Campbell próbál lőni Vanja Udovicsics mellett (MTI/EPA)

A szövetségi kapitány Dejan Udovicsics valamivel átfogóbb képet igyekezett festeni legénységéről:
“Érzem játékosaimon, hogy mind nagyobb étvággyal álnak a következő feladatok elé. Megmutattuk, hogy van játékunknak karaktere, s ugyan kevés a pihenésre rendelkezésre álló idő, de nem lehet kérdés, hogy együttesem mindent belead majd a továbbiakban is a vb során.”

Abban teljes az egyetértés, hogy bár a magyar válogatottnál zajlik a “rendszerváltás” a csapattagok fiatalítása terén, de ők is igen komoly játékerőt képviselnek, így nincs helye a kiengedésnek.
“A magyarokat még így is jól ismerjük, akárcsak ők bennünket – mondta az idén talán a legbiztosabb csapattagjuk, Zivko Gocsics. – Eltökéltek vagyunk, aztán meglátjuk, ez mire lesz elegendő.”

Milan Alekszics, aki az olaszok ellen egyszer talált a hálóba, azért némi önkritikát is vitt a nagy várakozásba.

“A magyarok ellen jóval többet kell majd nyújtanunk, különösen akciógólok területén. Nüanszok fognak dönteni a találkozón, hiszen ellenfelünk abszolút top-csapat, nagy tudással és kiváló fiatal játékosokkal.”

A magyar-szerb negyeddöntőt kedden 14 órától rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik