Élet-Stílus

Eto’o Milánóban, Cassano követheti

Samuel Eto’o hétfőn megérkezett Milánóba, hogy ott átessen az átigazolások előtt szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírja szerződését az Interhez. A genovai Antonio Cassano is követheti.

A kameruni támadó reggel 8:30-kor landolt a milánói Linate repülőtéren, s délelőtt sikerrel esett át az orvosi vizsgálatokon. Már első sajtótájékoztatóján felvázolta ambícióit – újabb BL-sikerre vágyik, ezúttal kék-fekete színekben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy az Interben futballozhatok. Keményen fogok dolgozni, hogy Bajnokok Ligáját nyerjünk” – közölte a csatár a klub honlapján.

„Tizenhárom esztendőt töltöttem Spanyolországban, ideje volt a váltásnak. Így belevágtam az új kalandba, s szeretném majd élvezni. Remélem, sok sikerben lesz részünk. Moratti elnök nagyban segített elhatározásomban, egy igazi lélek-ember. Új csapatomnak meg gratulálok a Milan elleni 2-0-s győzelemhez.”

Eto'o harmadik BL-győzelmére hajt (MTI/EPA)

Eto’o harmadik BL-győzelmére hajt (MTI/EPA)

Eto’o egy csereüzlet keretében érkezik az Interhez, mivel a Barcelona rajta kívül a fehérorosz középpályást, Alekszandr Hlebet kölcsönadja a milánóiaknak, illetve további 50 millió eurót is fizet a svéd Zlatan Ibrahimovicért. A svéd-bosnyák is hasonló cípőben jár, mint támadókollegája – igen közel került ahhoz, hogy hivatalosan is bemutassák a katalán csapatban.

Massimo Moratti eközben Eto’o mellett egy másik támadó, a sampdoriás Antonio Cassano megszerzésén is fáradozik, hogy Ibrahimovic távozása ne hagyjon űrt a csapatban. A milánóiak új célpontjáról a Bari csapatát a Serie A-ba segítő Antonio Conte si ejtett egy-két szót, a hónapokkal korábban a Juventus együttesével is hírbe hozott szakvezető szerint telitalálat lehetne egy Mourinho-Cassano duó.

„Hallottam, hogy az Inter követi Cassanót. Érdekes házasság lehet, hisz a nagy taktikus Mourinho, és a született tehetség Cassano kirobbanó kettőst alkothat.”

Az üzlet még korántsem biztos, mivel Mourinho inkább Deco (Chelsea) és Angel Di Maria (Benfica) megszerzését favorizálja. Decót viszont a Chelsea kizárólag Ricardo Carvalhóval párban szeretné eladni, az Inter azonban Lúcio személyében már vett védőt, így a portugál hátvédre nincs szüksége.

Cassanót sajtóértesülések szerint 20 millió euróért adná el a Sampdoria.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik