Élet-Stílus

Átfogó vizsgálat lesz Massa-ügyben

Ross Brawn bejelentette, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséggel közösen csapata alaposan kivizsgálja, mi okozhatta Felipe Massa balesetét a Magyar Nagydíj időmérő edzésén.

Felipe Massa egy Rubens Barrichello autójából kiszakadt rugó miatt súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, jelenleg is altatásban tartják.

Ross Brawn bejelentette, hogy csapata a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen vizsgálatot indít annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a majdnem tragikus esetet.

Egyelőre csak annyi világos, hogy a rugó elhagyta Barrichello autóját, több körülmény viszont tisztázatlan. Az FIA-t és a Brawnt azért aggasztja különösen az eset, mert Henry Surtees éppen egy hete szenvedett halálos balesetet a Forma-2-ben egy leszakadt kerék miatt.

„Magyarázatot kell találnunk” – jelentette ki Brawn. „Az alapján, amit az utóbbi két hétvégén láttunk, készítenünk kell egy tanulmányt, hogy kiderüljön, tudunk-e tenni valamit. Tudnunk kell, mi történt, és alaposan meg kell értenünk.”

“Itt az ideje, hogy átfogóan vizsgáljuk meg az egész dolgot. Lehet szó borításról vagy fülkéről, de ha ebben az irányban indulunk el, garantálni kell, hogy baleset esetén a pilóták hozzáférhetők legyenek. Ritkán fordul elő ilyen eset a Forma-1-ben, de komolyan kell vennünk, ahogy elhamarkodottan olyasmit sem szabad tennünk, amivel rontunk a helyzeten.”

Keddre derülhet ki, mennyire súlyos Massa állapota (MTI)

Keddre derülhet ki, mennyire súlyos Massa állapota (MTI)

Hétfőn egyébként Magyarországra érkezik a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, hogy meglátogassa Massát a Honvéd-kórházban. A pilótát további 48 órán keresztül mesterséges kómában tartják, állapota stabil, de csak két nap múlva lehet megmondani, hogy történt-e maradandó károsodás.

Massa várandós felesége hosszú távra rendezkedett be Budapesten, a kórházban külön szobát alakítottak ki számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik