Élet-Stílus

Csodagólok, Chelsea-győzelem (videó)

A Chelsea az olasz bajnok Inter után a másik milánói „óriást", az AC Milant is két vállra fektette a World Football Challenge elnevezésű felkészülési tornán.

Carlo Ancelotti új csapata legyőzte a régit. Az angol csapat – amely a World Football Challenge elnevezásű tornán az Intert is „elintézte” – hatalmas góllal került lépéselőnybe az AC Milan elleni találkozón. A mérkőzés elején, a 7. percben Didier Drogba gondolt egyet, s 28 méterről kipókhálózta a jobb felső sarkot.

Ugyanakkor Ancelotti egykori fiai sem akartak lemaradni a „szépségversenyben”: némi gurigázás után Clarence Seedorf 18 méterről kapásból vágta a labdát védhetetlenül a bal felsőbe.



Chelsea-AC Milan 2-1

A találkozót nyáron a CSZKA Moszkva együttesétől igazolt Jurij Zsirkov döntötte el a 69. percben, egyszersmind a 31-szeres orosz válogatott labdarúgó megszerezte első gólját az angol együttesben.

Egyébként már a cserecsatár Andrij Sevcsenko is bevehette volna volt csapata kapuját, lövését azonban Zeljko Kalac védte, Frank Lampard próbálkozását pedig a védők blokkolták, az orosz játékos viszont már „jó helyre”: a jobb alsóba küldte a labdát.

„Nehéz mérkőzés volt, a Milan ugyanis nagyon jól játszott. Nagyon örülök a győzelemnek, ámbátor még sokat kell javulnunk” – mondta Baltimore-ban több mint 71 ezer néző előtt lejátszott találkozó után Ancelotti, aki játékosként, majd szakvezetőként összesen 13 évet húzott le az AC Milannal.


Megbüntették Beckhamet



Ezer dollárra megbüntette David Beckhamet, a Los Angeles Galaxy angol labdarúgóját a tengerentúli profi liga (MLS).
A válogatott játékosnak azért kell fizetnie, mert éles szóváltásba keveredett csapata egyik szurkolójával az AC Milan elleni, vasárnap lejátszott barátságos mérkőzésen.

Beckhamet a Galaxy szurkolók egy része kifütyülte a meccsen, majd a szünet előtt egy drukker a pályára ugrott, s a középpályás hevesen gesztikulálva veszekedett vele.
Az MLS azzal indokolta a döntést, számára nagyon fontos, hogy a szurkolók jó kapcsolatot ápoljanak a játékosokkal.

World Football Challenge:


Chelsea (angol)-AC Milan 2-1 (1-1)


Gól: Drogba (7.), Zsirkov (69.), ill. Seedorf (38.)

Chelsea: P. Cech – Bosingwa (Hutchinson, 90.), Ivanovics, Terry, Ash. Cole – Mikel – Zsirkov (Mancienne, 84.), Belletti – Lampard – Anelka (Sevcsenko, 63.), Drogba (Pizarro, 74.)

AC Milan: Kalac – Oddo, Nesta (Onyewu, 66.), Thiago (Kaladze, 77.), Zambrotta (Jankulovski, 74.) – Pirlo (Gattuso, 71.) – Flamini, Seedorf (Abate, 63.) – Ronaldinho (Di Gennaro, 78.) – Boriello (Zigoni, 66.), Pato (F. Inzaghi, 80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik