Élet-Stílus

Bajnokverés a nyitányon

A tartalékos összeállításban futballozó bajnok Debrecen kikapott a Diósgyőr otthonában a Soproni Liga első fordulójában, a Videoton viszont vendégként aratott sima győzelmet a Kecskemét felett. Nyert a ZTE, a Honvéd és az MTK is.

A hosszabbításban dőlt el a keleti derbi

A tartalékos felállásban futballozó, a Bajnokok Ligája-selejtezőre tartalékoló Debrecen kevés helyzetet alakított ki Diósgyőrben, a legnagyobbat Dombi hagyta ki a hajrában. A hazaiaknak mind a két félidőben voltak jó időszakaik, Lipusz révén kapufáig jutottak, de úgy tűnt, ezen a mérkőzésen nem esik gól.

A hosszabbítás perceiben azonban büntetőhöz jutott a hazai gárda (ráadásul a kezező Szilágyit kiállította Bognár játékvezető), és a megítélt tizenegyest Lippai higgadtan értékesítette, a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát.

Kikapott a Loki (MTI)

Kikapott a Loki (MTI)

Hat gólt lőtt a Videoton

A Videoton a megszakította a KTE tíz hónapja tartó hazai veretlenségét. A helyzeteit jó arányban értékesítő vendégek szűk félóra alatt kiütötték a hazaiakat, miután a 26 perc elteltével már 4-0-ra vezettek.

Litsingi közeli fejessel ezután szépített a Kecskemét, de átellenben Sitku is betalált, szintén fejjel. A fordulás után sem állt le Mezey György csapata, jóllehet, a hatodik gólját az ügyetlenkedő Mitrovic kapusnak köszönheti. A folytatásban két góllal kozmetikázott a vereségén a házigazda Kecskemét.

Győzelemmel kezdett a ZTE

A Zalaegerszeg hazai pályán egy góllal verte a Paksot. Rudnevs révén már 15 percnyi játék után vezetett a veszélyesebben és jobban futballozó ZTE. A 31. percben Balázs lábában volt a második gól, de kihagyta a csapata számára befújt büntetőt, később viszont „akciógóllal” duplázta meg a különbséget: közelről bólintott a kapu jobb oldalába. A második félidő elején a hazaiak, később a Paks játszott fölényben, és a vendégeknek sikerült is szépíteniük, igaz, a ZTE-nek is voltak helyzetei.

Jól főpróbázott a Honvéd

A Honvéd győzelemmel hangolt a török Fenerbahce elleni Európa Liga-selejtezőre. A kispestiek végig nagy mezőnyfölényben futballoztak, de a szünetig nem esett gól. A második félidőben Hajdú szabadrúgásával szerzett vezetést a Honvéd, majd Grúz piros lapja után Abraham egy csukafejessel duplázta meg a különbséget. Később Pest is a kiállítás sorsára jutott a vendégeknél, de a különbség nem változott, mivel az MTK-tól igazolt Hrepka góljára Farkas Krisztián válaszolt a hajrában.

Idegenben győzött az MTK

Az MTK idegenben győzte le az újonc Lombard FC Pápát. A fővárosi csapat az első játékrészben kihasználta a Pápa megilletődöttségét és sok helyzetet dolgozott ki. Egy kivétellel Szűcs Lajos bravúrok sorozatát mutatta be. A fordulás után a hazaiak agresszív támadójátékukkal meglepték a fővárosi együttest, de fölényük meddőnek bizonyult. A játékrész második részében az MTK csak az eredmény tartására törekedett.

Soproni Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 3-1 (0-0)
Gól: Hajdú (47.), Abraham (65.), Hrepka (78.), ill. Farkas (83.)
Kiállítva: Grúz (50.), Pest (69., mind a kettő Kaposvár)

Kecskeméti TE-Ereco – Videoton FC 3-6 (1-5)
Gól: Litsingi (38.), Gyagya (52.), Yannick (89.), ill. Elek (6.), Nagy (19.), Némedi (öngól 21.), Lipták (26.), Sitku (44.), Horváth (49.)

Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Gól: Lippai (94., 11-esből)
Kiállítva: Szilágyi (92., Debrecen)

ZTE FC-Paksi FC 2-1 (2-0)
Gól: Rudnevs (15.), Balázs (42.), ill. Böde (79.)

Lombard FC Pápa-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Gól: Lencse (38.)

Pénteken játszották:
Nyíregyháza-Vasas 5-1

Vasárnap:
Győri ETO FC-Újpest FC, 17:30 ó

A Haladás-FTC meccset elhalasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik