Élet-Stílus

Új böngészőket ajánl fel a Microsoft

admin
admin

2009. 07. 24. 21:01

A Microsoft amerikai szoftvergyártó cég kész arra, hogy az Európai Unióval fennálló vitája rendezése érdekében a Windows operációs rendszerhez csatolt Internet Explorer mellett más webböngésző programokat is felajánljon a felhasználóknak - közölte péntek este az Európai Bizottság.

A Microsoft javaslata értelmében a számítógép első bekapcsolásakor a Windows legújabb változata többféle böngésző programot kínálna fel, a felhasználó választhatja az Internet Explorert, de más programot is.

Az Európai Bizottság üdvözölte a szoftvergyártó javaslatát, de gyakorlati alkalmazhatóságát még megvizsgálja, s csak utána dönt az elfogadásáról.

Az Európai Unió idén januárban fellépett az amerikai szoftver-cégóriás ellen, arra hivatkozva, hogy versenytorzító hatású az Internet Explorer hozzákapcsolása a Windows operációs rendszerhez. Amennyiben az Európai Bizottság nem fogadja el a Microsoft ajánlatát, az ügy – korábbi hasonló esetekhez hasonlóan – a Windows monopolhelyzetével való visszaélés miatt esetleg trösztellenes pénzbírság kiszabásával zárulhat.

A mostani ügyet az Opera Software ASA nevű norvég cég Brüsszelhez intézett beadványa robbantotta ki. Az Opera böngésző szoftvert állít elő, és az uniós piacon méltánytalanul hátrányos helyzetbe szorítottnak érzi magát, mert a Microsoft, amely a világon forgalomban levő személyi számítógépek mintegy 90 százalékához szállítja a működést lehetővé tevő Windows operációs rendszert, ahhoz saját böngésző programját, az Internet Explorert csatolja.

Így aztán az Internet Explorerrel szemben semmilyen más böngésző program nem lehet versenyképes, aminek meg is van az eredménye: Internet Explorert használnak a számítógépek mintegy háromnegyedében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.