Élet-Stílus

Megkezdődött a Balatonring építése

admin
admin

2009. 07. 24. 13:07

Pénteken több mint kéttucatnyi munkagép vonult fel a Balatonring megépítéséhez szükséges földmunkák megkezdéséhez - ami komoly sajtónyilvánosságot kapott.

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a sávolyi projekt koordinátora elmondta: a befektető saját kockázatra kezdi el az építkezést, miközben a Magyar Fejlesztési Bankkal még folyik a tárgyalás a beruházáshoz igényelt hitelről.

A Sadesa cég által irányított konzorcium 30 százalékos önerő mellett 70 százalékban hitelből kívánja megvalósítani a Sávoly melletti beruházást. Az eredeti tervek szerint feles arányban volt az önerő és a hitel, ugyanakkor időközben 10 százalékkal csökkent a beruházás költségvetése, valamint a megdrágult hitel kamatterheire is hitelt kíván felvenni a beruházó.

Suchman hangsúlyozta, a balatoni üdülőövezetnek és az országnak is szüksége van olyan attrakciókra, mint a készülő pálya. Az állam felelőssége volt az ügy kiemelt kezelése, s az engedélyek beszerzésének segítése, aminek eleget tett, így ma a kivitelezés megkezdésének minden törvényi feltétele adott.

A kivitelezőknek meg kell kezdeni a munkát ahhoz, hogy a nemzetközi versenynaptárban jövő szeptemberre ütemezett gyorsaságimotoros-világbajnoki futamra elkészülhessen a pálya.

Már most nagy az érdeklődés a leendő létesítmény egyéb hasznosítása iránt, amivel kapcsolatban már nyolc programtervvel keresték meg Suchman Tamás BFT-elnököt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.