Élet-Stílus

Doppingoltak a jamaicai topatléták

Öt jamaicai sprinter akadt fenn a doppingvizsgálaton - számolt be a Radio Jamaicára hivatkozva pénteken a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

A helyi média úgy tudja, hogy az öt atléta közül kettő közvetlenül a világ élvonalához tartozik, és mindannyian tagjai az augusztusi berlini világbajnokságra készülő csapatnak.

Az „ötök” az egyik, közelmúltbeli hazai versenyen produkálták a pozitív tesztet. Az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget sportági hírekkel ellátó trackalert.com szerint négy férfi és egy női sprinter bukott le tiltott szerek használata miatt.

Herb Elliott, a Jamaicai Doppingellenes Bizottság (JADCO) egyik tagja megjegyezte: mindenki információkra és tényekre vár. A JADCO a tervek szerint hamarosan közleményt ad ki.

A jamaicai sprinterek a világ legjobbjai a férfiaknál és a nőknél is: Usain Bolt háromszoros olimpiai bajnok és világcsúcstartó, nagy ellenfele, Asafa Powell szintén volt rekorder. Pénteken mindketten rajthoz állnak a londoni Szuper Grand Prix-n.

A jamaicai spinterek a pekingi olimpián 10 érmet nyertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik