Élet-Stílus

Détári a középmezőnybe várja a Fradit

Détári Lajos szerint nem biztos, hogy mind a tizenhat csapat befejezi a pénteken rajtoló élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. A korábbi világválogatott klasszis az FN-nek elárulta, szerinte öt csapat, köztük a Debrecen és az Újpest küzd majd a bajnoki címért a 2009/2010-es szezonban, míg a Fradit a 6-8. helyre várja.

A nyár ezúttal sem volt eseménytelen, ugyanakkor már lassan hozzászokunk ahhoz, hogy a holtszezon izgalmasabb, mint a bajnoki évad. Diósgyőrben komoly anyagi gondok voltak, vannak, míg a Vasas a sokadik megmentővel tárgyal, kérdés, hogy sikerül-e nyélbe ütni az üzletet, rendeződik-e a korábbi hatszoros bajnok angyalföldi együttes anyagi helyzete.

„Az efféle hírek hozzátartoznak a futballhoz, de más területen is tort ül a pénztelenség. Bár a televíziós szerződéssel a klubok 43,3 millióval gazdagodnak, attól tartok, lesznek köztük olyanok, amelyek nem tudják befejezni a bajnokságot. A diósgyőri és az angyalföldi problémák mindenki előtt ismertek. Előbbinél csak fél évre szerződtettek edzőt, ez szokatlan és nem sok jót sejtet” – mondta a „blasz egyes” Unione-nál dolgozó Détári Lajos.

Az egykori világválogatott klasszis szerint komoly mozgás nem volt a szünetben a magyar átigazolási piacon, persze ennek elsősorban anyagi okai vannak.

„Manapság lejárt szerződésű, ingyen igazolható játékosokra pályáznak a klubok, és nyilván az ő számuk behatárolt. Nagy mozgás ezért nem volt, bár van ellenpélda is van, hiszen a Budapest Honvéd kerete igencsak kicserélődött. Ellenben Debrecenben együtt tartották az állományt, holott a bajnokra is ráfért volna a vérfrissítés, az erősítés, főleg a védelembe és a középpályára kellett volna új játékos” – magyarázta Détári.

Jósnak sem rossz... (MTI)

Jósnak sem rossz… (MTI)

Szerinte a „stagnálás éve lesz a mostani”, azaz ne várjuk, hogy emelkedik a színvonal, hiszen több, eddig meghatározó játékos igazolt külföldre, minőségi légióst viszont egyik klubnak sem sikerült szerződtetnie. „A Ferencváros feljutása mindenképpen felkavarja az állóvizet, minden bizonnyal sok néző lesz kíváncsi a zöld-fehérekre, megtelhetnek a lelátók. Remélem, hogy így is lesz…” – mondta a 46 éves szakvezető, aki szerint első évében a Fradi középcsapat lesz, és a 6-8. hely valamelyikén végez.

De ki lesz a bajnok? Détári válaszára érdemes odafigyelni, hiszen „Döme” legutóbb is eltalálta, hogy a Debrecen lesz a befutó.
„Öt csapat, a Debrecen, az Újpest, a Zalaegerszeg, a Videoton és a Győri ETO küzd majd az aranyért. A középcsapatok száma véleményem szerint elenyésző lesz, a többiek, a Ferencvárost kivéve, a kiesés elkerülése ellen küzdenek a pénteken rajtoló szezonban” – jegyezte meg a FigyelőNet kérésesre Détári.

Az egykori 61-szeres válogatott úgy gondolja, jelenleg nincs szükség rá a magyar élvonalban, de reméli, valamikor változik a helyzet. Edzősködni viszont még mindig szeret, ezért vállalta el az Unione szakmai irányítását, másfelől játékosa is a csapatnak.

Soproni Liga, 1. forduló
Péntek:
Nyíregyháza Spartacus-Vasas 19 ó, v.: Farkas

Szombat:
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi, 17:30
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA, 20:00
Zalaegerszeg-Paksi FC, 20:00
Lombard FC Pápa-MTK Budapest, 20:00
Kecskeméti TE-ERECO – Videoton FC, 20:00

Vasárnap:
Győri ETO FC-Újpest FC 17:30 ó, v.: Arany

A Szombathelyi Haladás-Ferencváros meccset elhalasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik