Élet-Stílus

Nem kértek halasztást a románok

Megerősítette az éjszakai bombariadó hírét az MTI-nek a Steaua labdarúgócsapatához közel álló, magát megnevezni nem kívánó személy, aki az együttes tagjaival maga is az utcán töltötte az időt hajnali öt óráig. Valeriu Argaseala, a román klub elnöke elmondta, nem kérték a mérkőzés elhalasztását.

Az MTI bukaresti tudósítójának a forrás telefonon elmondta: éjjel fél kettőkor megjelent a szállodában két rendőr egy kutyával, és azt mondták, hogy bombát keresnek, ezért át kell kutatni a szobákat. A megkérdezett forrásnak feltűnt, hogy csak a románok szobáit ellenőrizték, ezért felhívták a rendőrök figyelmét: ha valóban bomba lehet az épületben, akkor az egész épületet evakuálni kell. “Miért kell csak a mi szobáinkat ellenőrizni?” – kérdezték. Végül valóban kiürítették az egész szállodát, a vendégek hajnali öt óráig fenn voltak. Emiatt a játékosok nagyon kimerültek, az MTI-t tájékoztató személy is rendkívül elcsigázott hangon, szinte félálomban nyilatkozott.

Arra a kérdésre, hogy az eset miatt elhalaszthatják-e a mérkőzést (ennek lehetőségét a román média vetette fel csütörtökön reggel), a forrás azt mondta: nem lehet tudni, ez az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésétől függ.

Az utcán éjszakáztak a hotel vendégei (prosport.ro)

Az utcán éjszakáztak a hotel vendégei (prosport.ro)

Valeriu Argaseala, a bukaresti klub elnöke a prosport.ro román hírportálnak azt mondta: a Steaua Bucuresti nem kérte a mérkőzés elhalasztását, csupán tájékoztatta Románia budapesti nagykövetségét és az UEFA-t az éjszaka történtekről, és azt várja, hogy ez az európai fórum hozzon döntést ezzel kapcsolatosan. Az elnök megerősítette, hogy a román játékosok nagyon kimerült állapotban vannak.

uefa-reagálás

Az európai sportági szövetség (UEFA) delegátusa bejelentette: mivel a románok nem kértek halasztást, ezért az eredeti időpontban, csütörtökön 19:45 órától megrendezik az Újpest FC-Steaua Bucuresti mérkőzést. Tugomir Frajman délelőtt, az újpesti technikai értekezleten meghallgatta a beszámolókat az éjszakai bombariadóval kapcsolatban. Az UEFA illetékese a nemzetközi mérkőzések előtt szokásos értekezleten arra volt kíváncsi, hogy mennyi időre voltak kénytelenek elhagyni szobáikat a román csapat játékosai. A Steaua illetékese a beszámolójában kitért arra, hogy a rendőrök először csak az ő szobáikat vizsgálták át, s később, a helyszínre érkező román konzul közbenjárására kutatták át az egész szállodát, a rendőrség képviselője viszont ezt cáfolta.

A hírportál részletesen leírja az éjszakai bombariadó történetével kapcsolatosan birtokába jutott információkat. Eszerint a Steaua tagjait egy rendőrségre befutott telefonbejelentés után magyar idő szerint egy órakor ébresztették fel. Két tűzszerész jelent meg, és megkezdte a szobák egy részének átkutatását. A portál szerint az első emeleten lévő szobákat (ahol többek között Sorin Ghionea, Petre Marin, Romeo Surdu, Banel Nicolita és Székely János volt elszállásolva) mind átvizsgálták rendőrkutyák segítségével. A Steaua tisztségviselői mind az utcára mentek, és ott várták Románia budapesti nagykövetét.

Két óra tíz perckor azt jelentette a portál, hogy több mint 50 rendőr jelent meg a hotelnál, folytatva a kutatást. A román klub illetékesei ekkor már hangot adtak elégedetlenségüknek, hogy csak a román klubhoz tartozók szobáira terjedt ki a vizsgálat. Ennek hatására ürítették ki az egész szállót, 2 óra 40 perckor mintegy 150 ember gyűlt össze az épület előtt. A hírportál szerint ekkor már a környező utcákban megjelentek az Újpest szurkolói, akik részegen állítólag “megtámadtak” román rendszámú gépkocsikat (az MTI-t délelőtt tájékoztató forrás azonban azt mondta, hogy nem látott magyar szurkolókat az éjszaka).

A hírportál szerint hajnali öt óra előtt néhány perccel hívták vissza a vendégeket szobáikba, közölve, hogy hamis bombariadóról volt szó.

Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-s vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön (ma) 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik