Élet-Stílus

A közlekedést is “megbolondítja” a Forma-1

A Magyar Nagydíj kapcsán jó néhány forgalmi rend változás lesz Budapesten és a Hungaroring környékén.

A Hungaroring megközelítéséhez a Budapestről, illetve a vidékről érkezők részére is az M0-s autóút déli szakaszát javasolja a rendőrség. Ezen az úton könnyen meg lehet közelíteni a 3. sz. főutat, az M3-as autópályát, valamint a Fóti utat. Ezeken az utakon azután el lehet jutni a versenypályához. A szokásoknak megfelelően az M3-as autópálya korlátozásokkal használható a versenyhétvégén, a Budapestről kivezető oldalon a leállósáv is forgalmi sáv lesz, ahol a VIP jelzésű és sajtóautók közlekedhetnek.

A Forma-1 Magyar Nagydíj alatt többfelé forgalmirend-változásra lehet számítani. A főbb változások:

* Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban (elsősorban szombaton és vasárnap) előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
* Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi, két irányban közlekedhetnek, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya irányába, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.
* A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé -, délután pedig szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
* Az M3-as autópálya 19,2 km/szelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet menni. Vasárnap 14.00 órakor a kihajtót lezárják, és ezt követően csak kifelé, az M3-as autópálya felé lehet majd közlekedni.
* A nagy vigalmi negyed és a szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felé (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15.00 óráig, ezt követően pedig a főbejárat irányába lesz egyirányú a forgalom. A 7-es kaputól a szilasligeti buszforduló irányában továbbra is egy irányban közlekedhetnek!
* A mogyoródi HÉV-átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, a délutáni órákban pedig kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.

A Hungaroring körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, és azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok. A versenypályát körülvevő úton rendőrök segítik a forgalom folyamatosságát.

A Formula 1-es futamokkal, így a magyar nagydíjjal külön oldalon foglalkozik a Vezess.hu Formula 1-es oldala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik