Élet-Stílus

Kiváló a Balaton vízminősége

admin
admin

2009. 07. 23. 14:13

Tavaly a balatoni strandok 80 százaléka kapott kiváló minősítést a szezon végi értékelésen. A legkiválóbbak már a szezonban elnyerhetik a Kékhullám Zászló minősítést, ezt az idén 26 balatoni strandnak és 4 kikötőnek sikerült megszereznie.

Magyarországon összesen 260 nyilvántartásba vett természetes fürdőhely van, amelyből közel 200 található a Balaton partján. Ezeknél a szezon kezdete óta összesen 384 vizsgálatot végeztek az ÁNTSZ munkatársai, az eredmények minden esetben azt mutatták, hogy a strandok vize alkalmas a fürdőzésre. A Balaton valamennyi medencéjében kiváló a víz minősége, a kémiai vizsgálatok alapján a tó oxigén- és tápanyagháztartása is megfelelő – közölte Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a siófoki Nagystrandon, a kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is megnövelt létszámmal biztosítják a folyamatos és fokozott rendőri jelenlétet a turizmus szempontjából frekventált helyeken, rendezvényeken. Csak a siófoki kapitányság megerősítésére 69 munkatárs érkezett, és több mint száz rendészeti szakközépiskolás, rendőrtiszti főiskolás tölti az üdülőrégióban a gyakorlatát.

A miniszter hangsúlyozta, a hatékony rendőri jelenlétnek is köszönhető, hogy a Balaton környékén a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma közel ötödével, a közlekedési bűnesetek száma pedig 7 százalékkal csökkent az év első félévében a tavalyi év hasonló időszakához képest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.