Élet-Stílus

Herczeg: sok hiba, megérdemelt továbbjutás

Herczeg András büszke csapatára, hogy egy, a magyarnál magasabban jegyzett bajnokság győztesét búcsúztatta a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének 2. körében. Az edző ugyanolyan szoros találkozóra számít az észt Tallinn ellen a következő fordulóban, mint a svéd Kalmarral szemben.

“Már a sorsoláskor is mondtam, hogy nüansznyi különbség lesz a két csapat között. Bejött! Hazai pályán a vártnál könnyebben szereztünk kétgólos előnyt, Kalmarban pedig a vártnál nehezebben sikerült kiharcolni a továbbjutást” – nyilatkozta Herczeg András, aki szerint a korán megszerzett vezetés után kényelmessé tette a csapatot a tudat, hogy összesítésben már 3-0-ra vezet.

“Már nem mozogtunk annyit mélységben, a csatárok nem léptek vissza labdákért, hanem várták, hogy indítsák őket. Éppen az ellenkezője történt annak, amit a mérkőzés első részében mutattunk, amikor labdatartásra törekedtünk, és egy szép akció végén gólt szereztünk. A második félidőben helyenként ismét bátran futballoztunk, de a felívelt labdák továbbra is sok gondot okoztak.”

Herczeg hozzátette, az éjszakai tűzriadó nem befolyásolta a csapat teljesítményét: “Felettébb kellemetlen érzés fülsiketítő zajra ébredni hajnali egykor, de úgy vettem észre, hogy a fiúk ebből nem csináltak nagy ügyet. Mindenki szépen visszaaludt.”

Kipihenték magukat a meccsre Leandróék (MTI/EPA)

Kipihenték magukat a meccsre Leandróék (MTI/EPA)

A tréner elmondta, büszke csapatára, s már a következő feladatra koncentrál: “Büszkeséget éreztem a lefújás után, amiért sikerült egy, a magyarnál magasabb jegyzett bajnokság aranyérmesével szemben továbbjutni. Ugyanakkor rendkívül büszke voltam a játékosaimra, akik bár követtek el hibákat, összességében jól futballoztak, tehát minden dicséretet megérdemelnek. Most már elárulhatom, hogy Kondás Elemér kollégám az észt fővárosban nézte meg a Levadia Tallinn-Wisla Kraków csatát, tehát lesz némi információnk a leendő ellenfélről. Elemér tallinni kirándulását természetesen nem vertük nagydobra, mert több mint kínos lett volna számunkra, ha – ne adj’isten – nem jutunk tovább.”

Herczeg szerint a Tallinn ellen sem egyértelmű esélyes a Debrecen: “Arra emlékeztetnénk mindenkit, hogy a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS bajnokságokat rangsoroló listáján az észteké nem kevesebb, mint huszonegy hellyel előzi meg a magyarokét. Ez mindenképpen beszédes adat, ha már a Wisla Kraków kiverésével nem szerzett volna elég tekintélyt a Levadia. Abban biztos vagyok, az észtek most örülnek, hogy minket kaptak, és mi sem búsulunk, mert mi is verhetőnek tekintjük őket. Ugyanolyan szoros meccsekre számítok, mint a Kalmar ellen.”

A DVSC-TEVA 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal búcsúztatta a svéd csapatot, s a harmadik fordulóban találkozik az észt bajnok Levadia Tallinn-nal. A 2. kör vesztesei nem búcsúznak a nemzetközi porondtól, mivel az Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójában folytathatják. A BL-selejtező 3. körének győztesei ugyanakkor már a főtáblára kerülést ünnepelhetik, hiszen a negyedik, utolsó forduló továbbjutói a sorozat 32-es főtáblájára lépnek, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik