Élet-Stílus

Füstbomba a Brüno vetítésén

Füstbombával hiúsították meg ismeretlenek szerda este Kijevben az Ukrajnában betiltott Brüno című film nem hivatalos bemutatóját.

A Sacha Baron Cohen főszereplésével készült, egy divatőrült meleg osztrák riporter amerikai kalandjait bemutató filmet zárt körben vetítették volna a Purity nevű magánmoziban. A nagy érdeklődéssel várt, az interneten beharangozott késő esti bemutatóra a fiatalokból álló közönség mellett újságírók is összegyűltek. A magukat “haladó fiatalok csoportjaként” aposztrofáló szervezők a vetítés előtt sajtókonferenciát tartottak, amelynek a végén valaki füstbombát dobott a nyitott ablakon át a moziterembe – adták hírül internetes ukrán hírportálok.

A sűrű füst elől az utcára kitódult nézőknek a szervezők azt ígérték, hogy a terem kiszellőztetése után levetítik a filmet, ám ekkor a mozi elektromos hálózata mondta fel a szolgálatot. A film bemutatását így csütörtök estére halasztották.

A Brünót az eredeti tervek szerint 2009. július 23-tól kezdték volna vetíteni az ukrán mozikban, ám az ukrán művelődési és idegenforgalmi minisztérium filmbíráló bizottsága betiltotta a terjesztését és bemutatását Ukrajna egész területén. A testület a döntését azzal indokolta, hogy Cohen filmje az “aberrált viselkedést népszerűsíti, és trágárságok hangzanak el benne”. A film miatt korábban Ausztriában is tiltakoztak, mondván hamis képet mutat az országról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik