Élet-Stílus

Elmaradhat az UTE-Steaua-meccs

Bombariadó volt egy fővárosi szállodában csütörtökre virradóan. Román sajtójelentések szerint ebben a hotelben szálltak meg a Steaua Bucuresti román labdarúgócsapat játékosai, akik csütörtökön visszavágó mérkőzést játszanak az Újpesttel. A román média szerint elhalaszthatják a mérkőzést a bombariadó miatt.

Egy vidéki telefonszámról a mentőszolgálathoz érkezett a bejelentés éjfél körül. A rendőrök a szálloda vendégeit a testi épségük megőrzése érdekében kikísérték az épületből, majd átvizsgálták a hotelt, de robbanószerkezetet nem találtak.
A vendégek hajnali négy óra körül térhettek vissza szobáikba – közölte Kalyó László. A BRFK sajtóügyeletese a szálloda nevét nem közölte.

A Roosevelt téri Sofitel szálloda munkatársa az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a román labdarúgók náluk szálltak meg, de azt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy volt-e bombariadó az éjjel a hotelben.

Elmarad a mérkőzés?

Akár el is halaszthatják a Steaua-Újpest Európa Liga selejtező mérkőzést amiatt, hogy a bombariadó volt az éjszaka abban a hotelben, ahol a román futballcsapat tagjai voltak elszállásolva – közölte reggeli híradásában a Realitatea román hírtelevízió. A televíziós csatorna arról adott jelentést, hogy a bukaresti együttesnek az utcán kellett töltenie az éjszaka nagy részét, miután bombariadót rendeltek el szállodájukban.

Az utcán éjszakáztak (prosport.ro)

Az utcán éjszakáztak (prosport.ro)

Az adó először a prosport.ro internetes portálra hivatkozva, majd budapesti tudósítójának egyenes adású tudósítása alapján számolt be az esetről. Eszerint ki kellett üríteni az épületet, és a román labdarúgóknak éjszaka egy órától hajnali öt óráig az utcán kellett várakozniuk, csak ezután térhettek vissza szobáikba. A prosport.ro újságírói szerint a hotel környékén lévő utcákon sok Újpest-szurkoló van, aki “megtámadja” a román rendszámú gépkocsikat.

Feszültség a két tábor között

A Realitatea bemondója megállapította, hogy rendkívül feszült hangulatban várják mindkét tábor hívei a mérkőzést. Ezt bizonyítja az is, hogy a vendégszurkolók egy csoportja – amely busszal utazott Magyarországra – még a határ elérése előtt összetűzött a román rendfenntartó erőkkel Arges megye egyik helységében.

A Realitatea bemondója megkérdezte budapesti tudósítóját, hogy valóban van-e esélye a meccs elhalasztásának. A tudósító szerint erről az UEFA-nak, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetségnek kell döntenie, de – mint hozzáfűzte – nincs sok esélye a halasztásnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik