Élet-Stílus

Botrányba fullad az Újpest-meccs?

Szerény továbbjutási esélyekkel várja mindkét magyar csapat a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágóját, miután a Szombathelyi Haladás a svéd Elfsborg vendégeként kapott ki 3-0-ra, az Újpest pedig a román Steaua Bucuresti otthonában maradt alul 2-0-ra.

A fővárosi lila-fehérek Bukarestben nagy lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy nem sikerült kihasználniuk, amikor még 0-0-ás állásnál emberhátrányba került a rivális.

„Nyugodtan kell játszanunk, emellett nagyobb határozottságra is szükség van – mondta William McStay vezetőedző a klub honlapjának. – A kapu előtt kíméletlenebbnek kell lennünk, mint Bukarestben. Kint is megvoltak a lehetőségeink, azonban azokkal nem tudtunk élni. Nem lesz elég, ha öt helyzetből egyet berúgunk, sokkal nagyobb koncentrációra van szükség. Gólt kell szereznünk, lehetőleg minél előbb.”

Botrányba fullad az Újpest-meccs? 1

A skót mester szerint tudják mit kell játszaniuk a Steaua ellen. „Bátran, szervezetten játszottunk a múlt heti mérkőzésen. Két egyéni hiba miatt veszítettük el a találkozót. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, sikerült megállítanunk a román akciókat, akik láthatóan nem találták a védekezésünk ellenszerét. Később Cristiano Bergodi, a Steaua trénere is elismerte, hogy sikerült meglepnünk csapatát.”

lesz balhé?

A meccs jókora várakozás előzi meg itthon és Romániában is, az első meccsen történtek miatt. Az újpesti szurkolók is botrányosan viselkedtek már az odaút alatt, majd a Steauau stadionjában is, de az igazi felzúdulást az okozta, hogy a helyi csapat szimpatizánsai egy rendkívülien sértő felirattal várták a magyar együttest. Az ügyben az UEFA is vizsgálatot indított.

Az előzmények miatt könnyen elképzelhető, hogy a csütörtöki meccs is botrányba fullad, a hírek szerint közel 1000 szurkoló érkezhet Romániából. A rendőrség mindenesetre jelezte, hogy mindent megtesz azért, hogy ne legyen rendbontás a mérkőzés előtt, a stadionban vagy a meccs után. Draskovics Tibor rendészeti miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, hogy ha egy mérkőzésen bűncselekmény történik, bárki is követi el, azt a rendőrségnek meg kell szakítania és eljárást kell indítania.

A Haladásnak sokkal kevesebb esélye van a továbbjutásra, hiszen a háromgólos hátrány ledolgozása irreálisnak tűnik, főleg az első meccs tükrében. Csertői Aurél vezetőedző elismerte, hogy a 3-0-ás vereség csapatára nézve volt hízelgő, sőt, az Elfsborg játékerejét úgy jellemezte, hogy a Soproni Ligában nagy fölénnyel bajnok lenne.

A Szusza Ferenc Stadionban 19:45-kor, míg Szombathelyen 19 órakor kezdődik majd a visszavágó. Amennyiben az Újpest továbbjutna, akkor az albán Flamurtari Vlore és a skót FC Motherwell párharcának győztesével csap össze, míg a Haladás bravúrja esetén a portugál Bragával találkozna a következő körben.

A 3. fordulónak mindenképpen lesz magyar képviselője, ugyanis a kupagyőztes Budapest Honvéd ekkor csatlakozik be a küzdelembe, s a török Fenerbahce együttesével mérkőzik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Újpest FC-Steaua Bucuresti (román) 19.45 ó
Az első meccs eredménye: 0-2

Szombathelyi Haladás-IF Elfsborg (svéd) 19 ó
Az első meccs eredménye: 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik