Élet-Stílus

Voigt megúszta a horrorbalesetet (videó)

Járomcsonttörést és súlyos agyrázkódást szenvedett Jens Voigt német kerékpáros, aki lejmenetben bukott a Tour de France keddi szakaszán.

A 37 éves bringás a Petit Saint-Bernard megmászását követően, lejtmenetben bukott, s több métert csúszott lefelé az aszfalton. Kevésen múlott, hogy elgázolja egy fotóst szállító motoros.

Jens Voigt a baleset következtében percekre elveszítette eszméletét és sokkos állapotban szállították mentőhelikopterrel a grenoble-i kórházba. Az éjszaka elvégzett vizsgálatok során kiderült, járomcsonttörést és súlyos agyrázkódást szenvedett, de már jobban van, késő este már sms-ezett csapattársaival, akiknek sok sikert kívánt a Tour hátralévő szakaszaira.

Csak erős idegzetűeknek

„A bukás lehetősége benne van ebben a sportágban, persze szörnyű érzés így látni egy versenyzőt. Voigt az esés után ijesztően nézett ki, csupa vér volt az arca, s csukva volt a szeme. Már a legrosszabbra gondoltam. Most az a legfontosabb, hogy mihamarabb felépüljön” – mondta Bjarne Riis, a német kerekes istállójának, a Saxo Banknak a csapatfőnöke.

A Saxo korábban Kurt-Asle Arvesent is elveszítette: a 34 éves norvég kerékpáros a 10. szakaszon történt bukása során kulcscsonttörést szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik