Élet-Stílus

Michael Jackson orvosánál razziáztak

Az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) tartott razziát Michael Jackson orvosának houstoni klinikáján szerdán.

A KTRK-TV beszámolói szerint a DEA ügynökei átkutatták Conrad Murray rendelőit, a felvételeken látható, hogy a houstoni rendőrség két embere őrzi a klinika bejáratát. Az ABC csatorna helyi partnere arról tájékoztatott, hogy a texasi nagyváros északi részében működő intézményt legkevesebb egy tucat Los Angeles-i DEA ügynök lepte el. Az ügyben egyelőre sem a DEA sem pedig Murray képviselői nem nyilatkoztak.

Conrad Murray – Michael Jackson magánorvosaként – halálakor az énekes mellett volt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a sztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat. Murray, aki Kalifornia, Nevada és Texas államban is rendelkezik működési engedéllyel, csak a közelmúltban kezdte kezelni a június 25-én elhunyt zenészt.

A Jackson által bérelt villában tartott házkutatás során olyan gyógyszereket – többek közt a műtéti altatóként használt Proforolt – találtak a házban, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni. A kábítószer-ellenes ügynökség és a Los Angeles-i ügyészség is nyomoz az ügyben, hogy miként kerülhetett az énekes otthonába a tetemes mennyiségű gyógyszer.

Közben kiderült, hogy az énekes holttestén végzett második boncolás is narkotikumok jelenlétét mutatta ki Jackson szervezetében. A család kérésére elvégzett újabb beavatkozásnak még nincs meg az összes eredménye, a részletes vérvizsgálati leletek még váratnak magukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik