Élet-Stílus

Lampardék szétszedték az Inter védelmét – videó

Didier Drogba és Frank Lampard góljaival az angol Chelsea 2-0-ra nyert az olasz Internazionale ellen a kaliforniai Pasadenában barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A londoniaknál a villámgyors Anelka és Lampard villogott, az olasz bajnoknál bemutatkozott Diego Milito.

A Kékek nem vesztegették az idejüket – felkészülési meccs ide vagy oda – azonnal nekiestek az Ibrahimovic nélkül kezdő milánóiaknak. Carvalho fejese a második percben csak centikkel kerülte el a felső kapufát. Nem sokkal később Drogba kerülte meg az Inter kapuját őrző Belec-et, de kisodródott helyzetből középre adott labdáját a védők kivágták.

Az elefántcsontparti támadó nem sokkal később betalált: 24 méterre a kaputól fordulásból tüzelt, a lövés megpattant egy védőn, a mindössze 19 éves szlovén kapus pedig nagyon csúnyán elnézte. A folytatásban is lendületben maradt a Chelsea, a londoniak minden egyes veszélyes támadásában benne volt Frank Lampard.

Az Inter eközben alig szabadult ki a saját térfeléről, egyedül Mario Balotelli próbálkozott a jobb szélen, de a villámgyors támadónak egyedül esélye sem volt John Terry és Ricardo Carvalho ellen.

A szünetben Mourinho pályára küldte a Genovától megvásárolt Diego Militót, akin látszott, hogy nagyon szeretne bizonyítani a trénernek. Az argentin rögtön egy lövéssel tesztelte Petr Cech reflexeit, de aztán szépen lassan ő is beleszürkült a meccsbe. A londoniak egy büntetőből tovább növelték az előnyüket, és Anelka révén állandó veszélyt jelentettek az Inter kapujára. Gól azonban már nem esett, maradt a 2-0-s végeredmény.

A találkozó – amelyen Jose Mourinho, az Inter vezetőedzője éppen volt klubja ellen kapott ki – a World Football Challenge elnevezésű sorozat része. A két együttes mellett még az olasz AC Milan és a mexikói America vív bemutató összecsapásokat az Egyesült Államokban.

world football challenge

Chelsea (angol)-Internazionale (olasz) 2-0 (1-0)
Gól: Drogba (10.), Lampard (50. tizenegyesből)
Chelsea: Cech (Turnbull 62.) – Ivanovic (Mancienne 62.), Carvalho (Alex 45.), Terry, A Cole (Hutchinson 78.) – Mikel, Malouda (Deco 45.), Essien (Belletti 62.), Lampard (Di Santo 87.) – Drogba (Anelka 45.), Kalou (Sturridge 45.)
Internazionale: Belec – Santon, Cordoba, Obi (Milito 45.), Chivu (Mancini 58.) – Cambiasso (Krhin 79.), Zanetti, Vieira, Motta (Ibrahimovic 58.), Burdisso – Balotelli (Quaresma 79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik