Élet-Stílus

Felépült a Talma-utód

Felépült kéztöréséből és indul a hétvégi gyorsasági motoros Brit Nagydíjon Németh Balázs, a Balatonring Team versenyzője.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégén tovább folytatódik, és a sachsenringi futam után vasárnap már a Donington Parkban mérhetik össze a tudásukat a versenyzők. A Brit Nagydíj a kilencedik állomás az idei sorozatban. A legendás brit pályán ez lesz az utolsó MotoGP-futam, hiszen itt jövőre már Forma-1-es versenyt rendeznek.

A 21 éves Németh Balázs – aki Talmácsi Gábor helyére érkezett a csapathoz – is ott lesz a rajtnál, miután teljesen felgyógyult egy hónapja elszenvedett kéztöréséből. Németh már korábban is versenyzett a Donington Parkban, így nem lesz ismeretlen számára a pálya.

Péntekről újra nyeregben (Balatonring Team)

Péntekről újra nyeregben (Balatonring Team)

“Szerencsére már teljesen jól van a kezem, voltam orvosnál, aki megpróbálta kimozdítani a csontot a helyéről, de szerencsére nem tudta. Tett rá egy rögzítőkötést, és ő is meglepődött, hogy milyen sokat javult a kezem. Nagyon keményen dolgoztam, hogy minél hamarabb felépülhessek. Szerintem a sérülés nem fog zavarni a motorozásban, hiszen a bal kezemmel csak a kuplungot kezelem, de ez majd a versenyen kiderül.”

“A Donington Parkot ismerem, korábban már többször versenyeztem itt. Eddig minden alkalommal esett az eső, remélem, most másképp lesz. Nem akarok elkapkodni semmit, először megpróbálok visszaszokni a motorra, utána pedig fokozatosan felvenni a versenytempót” – nyilatkozta Németh a csapat szerdai közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik