Élet-Stílus

Kalmar-Loki percről percre

Remekül kezdte a meccset a Loki, de a gyors gól talán túlzottan megnyugtatta Herczeg András csapatát. A svédek három gólt löttek, döntetlenre hozták a párharcot, de idegenben szerzett góllal a magyar bajnok jutott tovább.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. kör, visszavágó:
FF Kalmar (svéd)-Debrecen 3-1 (2-1)
Gól: R. Elm (19., 71. tizenegyesből), Mendes (31.), illetve Varga (13.)
Kiállítva: Máté (86.)
Összesítésben: 3-3
Kalmar, Fredriksskans, v.: Szukina (orosz)
FF Kalmar: Wasta – Nouri, Carlsson (Johansson 56.), Lantz, Larsson – R. Elm, Rydström, Eriksson, Sobralense – D. Elm (Santos 56.), Mendes
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi 74.) – Rudolf, Oláh

94. perc: Megvan! Továbbjutott a Debrecen. A magyar bajnok a következő körben az észt Levadia Tallinnal találkozik.

94. perc: Eriksson maradt egyedül a tizenhatoson belül, fejese szerencsére elkerülte a kaput.

93. perc: Egy perc van hátra.

91. perc: Santos fejese fölészállt.

90. perc: Ügyesen húzza az időt a Loki. Négy perc a ráadás.

87. perc: Rudolf helyén Komlósi.

86. perc: Máté megkapta második sárgáját. Emberhátrányban az utolsó percekben.

85. perc: Rudolf ballal csavart alig valamivel fölé.

83. perc: Végre sikerült megtartani a labdát hosszú percekig.

79. perc: Dombi verte át az utolsó védőt, de hosszan szöktette magát. A rutinos szélső ráadásul be is sárgult, mert tizenegyest szeretett volna kiharcolni.

74. perc: Szakály ballagott le a pályáról, a helyére Dombi érkezett.

71. perc: Tizenegyest kaptak a svédek. Polekszics sejti az irányt, de Elm könyörtelenül bevágta. Nagyon nehéz lesz az utolsó negyed óra. (3-1)

69. perc: Rudolf lábában volt a döntő gól. A válogatott csatár már elhúzta a kapus mellett labdát, de kiszorított helyzetből csak a kapufát találta el.

67. perc: Egyre szellősebben védekeznek a svédek, kockáztatniuk kell. Sajnos a kontralehetőségeket könnyelműen elszórakozzák a debreceniek.

A Loki képtelen megtartani a labdát. Rudolf teljesen egyedül maradt elől, a svédek állandó nyomás alatt tartják a kaput.

60. perc: Varga nevét is felírta az orosz bíró.

58. perc: Rasmus Elm szabadrúgása a sorfalon megpattant, Polekszics már elmozdult, szerencsére elkerülte a kaput a labda.

56. perc: Kettőt cserélnek a svédek. Johansson és Santos a pályán.

53. perc: Kiszabadult a svédek szorításából a Loki, beszorította ellenfelét. Kiss Zoltán próbálkozott 22 méterről, nem sokkal tévesztett célt.

51. perc: Erőtlen Sobralense lövés, Polekszics könnyedén szedte fel a labdát.

49. perc: Akárcsak egy hete, nagyon bekezdett a szünet után a Kalmar.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Rydström hamar besárgult.

Remekül kezdte a meccset a Loki, de a gyors gól talán túlzottan megnyugtatta Herczeg András csapatát. A folytatásban a svédek hamar egyenlítettek, vérszemet kaptak, de a szünetig szerencsére már csak egyszer találtak be. Még mindig kedvező helyzetben a magyar bajnok, hiszen az idegenben lőtt gólok miatt két gólt kell lőnie a Kalmarnak.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Kiss Zoltán kapta a meccs első sárgáját.

42. perc: Megúsztuk! Mendes robbant rá egy kiugratásra, a labdára Polekszics is érkezett. A svédek támadója eltolta a kapus mellett, majd átesett a lábán. Nem egyszer fújtak be ezért tizenegyest, az orosz szerencsére nem így gondolta.

Hihetetlen hibákat vétenek a magyar védők, megkönnyítve a Kalmar dolgát. Herczeg Andrásnak rendet kell tenni a fejekben.

34. perc: Czvitkovics kellemetlen szabadrúgását fogta Wasta. A magyar játékos jó 35 méterről tűzte rá.

Továbbra is többet birtokolja a labdát a Kalmar. A hazai csapatnak két gólnyira a következő körtől. Zavarodottnak tűnik a magyar bajnok, fontos lenne újabb gól nélkül kihúzni a szünetig.

31. perc: Gyönyörű svéd támadás, a debreceni védők az embereiktől egy méteres távolságban figyelték, ahogy kipasszolták őket, végül Mendes tíz méterről a jobb alsó sarokba passzolt. (2-1)

25. perc: Megint Mendes a jobb szélről. A brazil lövése éppen csak a hosszú mellett hagyta el a pályát.

Még mindig megnyugtató az előny, hármat kell lőnie a Kalmarnak, de nem szabad hagyni feljönni a svédeket.

19. perc: Egyenlítettek a svédek. Rasmus Elm ívelt a tizenhatoson belülre egy labdát, testvére David éppen lemaradt róla, de épp eléggé megzavarta Polekszicset, a labda a hosszú sarokba csorgott. (1-1)

18. perc: Svéd szabadrúgás 18 méterről. Polekszics hiába vetődött, esélye sem volt a mentésre, a labda szerencsére a felső lécről fölépattant.

A svédeknek mostantól négy gólt lőniük, hogy a következő körbe jussanak.

13. perc: Vezet a Loki! A hazai meccs után idegenben is betalált Varga: remek kiugratást kapott a középpályás, egyedül vitte a kapura a labdát, és a Wasta alatt-mellett a hálóba helyezett. (0-1)

12. perc: Mendes éles szögből tüzelt, Polekszics a helyén volt.

9. perc: Hatalmas debreceni lehetőség: Rudolf centikkel lőtte fölé a középre ívelt labdát. A partjelző közben már lest jelzett.

8. perc: A svédeknél van többet a labda, de meglehetősen egyoldalúan támadgatnak: felívelik a labdát a hórihorgas Elmre. Egyelőre nem sok sikerrel.

5. perc: Rudolf cselezgetett a tizenhatos előterében, az utolsó védő közbecsúszott.

Az egy héttel ez előtti meccshez képest egy változás a Loki kezdőjében: Dudu otthon maradt, a helyén az első meccsen becserélt Oláh kapott lehetőséget.

2. perc: A svédek nemcsak fogadkoztak, valóban nekiestek a magyar bajnoknak. Polekszics jól mozdult ki a kapujából.

1. perc: Szokatlan kék szerelésben kezdett a Debrecen.

A debreceni meccs összefoglalója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik