Élet-Stílus

Nagyot kaszálnak a klubok a tévésszerződéssel

Alig egy héttel azután, hogy minden érintett fél jóváhagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Sport TV közötti, az NB I-es közvetítésekre vonatkozó szerződést, az MLSZ megkezdte a pénz kiosztását a csapatok között.

A labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint most az alap-, avagy normatív összegek utalása történik, s amint megérkezik a klubokat működtető gazdasági társaságoktól a számla, úgy realizálódik az összesen 700 millió forint, a 16 élvonalbeli együttest figyelembe véve egyenként 43,75 millió kifizetése.

A későbbiekben az eredményesség, illetve a képernyőre kerülés arányában differenciáltan kerül sor a pénzosztásra.

Az MLSZ hétfőn rendezte a 3 milliárdos értékű telki edzőközpont utolsó, 475 milliós számláját a fővállalkozó Gropius Zrt. felé.

Fegyelmi eljárás indul

Az MLSZ illetékes bizottsága elrendelte fegyelmi eljárás lefolytatását a múlt keddi, FTC-Hertha BSC felkészülési mérkőzés előtt és alatt történt rendbontással kapcsolatban.

A fegyelmi bizottság az egy hét múlva esedékes ülésére beidézte Fradi képviselőjét, biztonsági szolgálatának igazgatóját, Vad II István játékvezetőt, valamint két asszisztensét, L. Tóth Lajost és Kelemen Attilát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik