Élet-Stílus

Magyar légiósával nyert Szuperkupát a Werder (videó)

A kupagyőztes Werder Bremen nyerte a német Szuperkupát, miután - a magyar Futács Márkóval a soraiban - idegenben 2-1-re legyőzte a bajnok Wolfsburgot.

Bár mind a két csapat is „idény eleji formában” futballozott, azért itt is, ott is akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, és három gól is esett – sőt, könnyen születhetett volna akár négy is…

Az első komolyabb lehetőségét mindjárt gólra váltotta a kupagyőztes Werder: Frings szöglete után Sanogo csúsztatta meg a labdát, amelyet Mertesacker közelről továbbított a Szuperkupa-döntőt hazai pályán vívó Wolfsburg kapujába.

Wolfsburg-Werder 1-2

Egy gyors kontra végén, a 67. percben ugyan egyenlített a bajnokcsapat (Grafite mesterien fejezte be az akciót), a hajrában újra a Werder került lépéselőnybe, miután Fritz az öt és feles jobboldali sarkáról nagy erővel a bal felsőbe bombázott.

A különbség nagyobb is lehetett volna, csakhogy Frings elpuskázta a csapata számára befújt büntetőt, amelyet a kapust játszó, a gólvonalon kezező Baier kiállítása előzött meg.

A Werderben első tétmérkőzését játszó, a Ferencvárosban és a Nancyban nevelkedett Futács Márkó is kivette a részét a brémaiak győzelméből: a 60. percben állt be a csereként, és aktívan, jól futballozott.

Német Szuperkupa:
VfL Wolfsburg–Werder Bremen 1–2 (0–1)
Gól: Grafite (67.), ill. Mertesacker (20.), Fritz (81.)
Kiállítva: Baier (90.)
Vfl Wolfsburg: Hitz – Riether (Baier, 64.), Madlung (Ziani, 46.), Barzagli (Simunek, 83.), Schäfer – Kahlenberg (Pekarík, 64.), Zaccardo (Costa, 46.), Gentner – Misimovic – Grafite, Esswein (Caiuby, 83.)
Werder Bremen: Wiese – Fritz, Mertesacker, Naldo (Pasanen, 87.), Tosics (Özil, 73.) – Frings, Niemeyer (Harnik, 46.)– Bargfrede (Vranjes, 73.), Hunt (Boenisch, 73.) – Sanogo, Moreno (Futács, 60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik