Élet-Stílus

Brazilokkal erősített a Honvéd ellenfele

Két brazil labdarúgóval erősítette meg keretét a Fenerbahce, amely augusztusban az Európa Liga-selejtező 3. fordulójában a Budapest Honvéddal találkozik.

A szerződését szerdán szignáló, egyaránt 26 éves André Santosszal és Cristian Oliveirával hétre nő a brazil különítmény száma a Fenernél, hiszen Fábio Bilica, Roberto Carlos, Alex, Deivid és a török útlevéllel is rendelkező Gökcek Vederson is a bajnokságban legutóbb a negyedik helyen végző klub játékosa.

Az új szerzemények közül kétségkívül André Santos a „nagyobb név”. A korábban a Figueirensében, majd kölcsönben a Flamengóban és az Atlético Mineiróban is megfordult, legutóbb pedig a kupagyőztes Corinthiansban futballozó balhátvéd a brazilok győzelmét hozó Konföderációs Kupán mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben eddig ötször szerepelt.

A védekező középpályás Santos Oliveira szintén a Corinthianstól érkezik, egyébként korábban ő is játszott Flamengo és a Mineiro csapataiban is. Arról nincsen hír, hogy a Sao Pauló-i klub mennyiért vált meg a játékosaitól.

A Fener az Európa Liga-selejtező 3. fordulójában a Magyar Kupa-győztes Honvéddal találkozik, az első mérkőzésre július 30-án, a visszavágóra pedig augusztus 6-án kerül sor.

Fegyelmez a tréner

Az Európa-bajnok spanyol Daniel Güiza pénzbüntetést kapott Christoph Daumtól, a Fener német vezetőedzőtől, mivel késve tért vissza a csapathoz nyári szabadságáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik