Élet-Stílus

Benzema volt a Real nyerőembere (videó)

A sztárokkal megerősített Real Madrid első felkészülési mérkőzésén egy góllal legyőzte az ír Shamrock Roverst. A királyi klub nyerőembere Karim Benzema volt.

Az Írországban edzőtáborozó Real lejátszotta első felkészülési mérkőzését, az ellenfél a helyi bajnok, a Shamrock Rovers volt.

A javarészt amatőrökkel felálló ír együttes „részmunkaidős” futballistái összesen heti 15 ezer eurót keresnek, míg a madridiak ennek 133-szorosát, azaz kétmilliót. A pályán ugyanakkor nem volt ekkora különbség a csapatok között.

A spanyol csapatban kezdőként szerepelt a Manchester Unitedtől 94 millió euróért megvásárolt Cristiano Ronaldo, aki a neki jutott 45 perc alatt két szabadrúgást is lőhetett: az elsőből a kapu mellé trafált, majd a sorfalat találta telibe, később még volt egy távoli lövése, ugyanakkor abból sem született gól.

A szünetben „sort cserélt” királyi klub új vezetőedzője, Manuel Pellegrini, a Lyontól igazolt Karim Benzema is pályára lépett, és a 87. percben – egy szép akció végén – eldöntötte a találkozót.

Benzema győztes gólja

„Nagyon hasznos mérkőzést vívtunk, elégedett vagyok a csapattal, hiszen végrehajtotta az utasításaimat. Örülök, hogy nyertünk, hiszen mindig fontos a győzelem. A csapat egyre magabiztosabbá válik, és ígérhetem, hogy idővel pontosabban és gyorsabban fog futballozni…” – nyilatkozta Pellegrini.

A jelen lévő újságírók felvetették, hogy Benzema „lepipálta” Cristiano Ronaldót, ugyanakkor a korábban a Villarrealt irányító tréner nem kívánt részletesen belemenni ebbe a témába.

„Mind a ketten egy-egy félidőt játszottak, másfelől a felkészülés ezen szakaszában nincs értelme a játékosok teljesítményét külön értékelni. Legyen elég annyi, Benzema valóban jó játéka nem lepett meg, ő egy nagy futballista” – így a Real-edző.

Felkészülési mérkőzés:


Shamrock Rovers-Real Madrid 0-1 (0-0)


Gól: Benzema (87.)

Shamrock: Murphy (Duggan, 46) – Bermingham (Price, 46), Maguire (Madden, 80.), Sives (Bradley, 46.), Flynn (Cahill, 46.), Rice, Robinson (McGuill, 49.), Jurco (Treacy, 46.), Gal-Andrezly (Purcell, 46.), Amond (Baker, 49.), O’Connor (Twigg, 71.)

Real: Dudek – Torres (Salgado, 46.), Marcelo (Drenthe, 46.), Pepe (Heinze, 46.), Metzelder (Garay, 46.), Gago (Parejo, 46.), Lass (Tébar, 63.), Guti (Sneijder, 46.), Cristiano Ronaldo (Van der Vaart, 46.) , Raúl (Benzema, 46.), Higuaín (Negredo, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik