Élet-Stílus

Szurkolói tipp: Budapesten is nyer a Steaua

Rendkívül optimistán várják az Újpest elleni Európa Liga-találkozót a Steaua Bucaresti hívei, akinek jelentős többsége a visszavágón is román sikert jósol.

Romániában már a sorsolást követően sem volt az önbizalommal, az első mérkőzésen aratott kétgólos győzelem pedig még inkább növelte az optimizmust a bukaresti gárda szurkolóinak körében.

A csapat hivatalos honlapján megtartott szavazáson a látogatók döntő többsége, 89,82 százaléka tippelt arra, hogy a Steaua Bucaresti Budapesten is két vállra fekteti az Újpestet az Európa Liga selejtezőjének második körében. A szintén román továbbjutást eredményező döntetlenre 6,68, míg vereségre 3,50 százaléknyi voks érkezett – ugyanakkor nem ismert, hogy utóbbira tippelők között mennyien vannak az ellendrukkerek.

Az 1986-ban BEK-győztes klub csapata szerdán 11 óra után érkezik meg Budapestre, és a tervek szerint öt, illetve hét órakor is a Szusza Stadionban tréningezik – a gyakorlások első 15 percre nyilvános lesz.

A két edzés között sajtótájékoztatót tart az első bajnokságot a hatodik helyen záró román együttes, amely a csütörtöki meccs után azonnal visszatér Bukarestbe. Nem mindegy persze, hogy milyen hangulatban – de ez leginkább az Újpesten múlik…

Győztes főpróbák

A Debrecen BL-ellenfele és a Haladás riválisa is nyert a svéd bajnokság legutóbbi játéknapján. Előbbi, azaz a címvédő FF Kalmar hátrányból felállva 3-1-re győzte le a vendég Brommapojkarnát, míg Elfsborg idegenben 2-1-re intézte el Djurgardenst. A borasi csapat háromgólos előnyének birtokában készülhet a szombathelyi megmérettetésre az Európa Liga selejtezőjének második körében, a Kalmar viszont kétgólos hátrányból próbálja meg kiharcolni a továbbjutást a BL kvalifikációjának második fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik