Élet-Stílus

Sima győzelemmel kezdett a Kemény-csapat

A magyar vízilabda-válogatottnak nem okozott gondot Kanada legyőzése a római világbajnokságon: Kemény Dénes szövetségi kapitány formálódó csapata simán, kilenc góllal verte a szerényebb képességű észak-amerikai riválist.

A legutóbbi három olimpián győztes magyar válogatott legutóbb Pekingben találkozott Kanada legjobbjaival, és akkor is simán, 12-3-ra nyert. Abból a csapatból a visszavonult Benedek Tibor és Molnár Tamás mellett Kásás Tamás és Szécsi Zoltán sem utazott el a római világbajnokságra, de a mieinknek a nevezett klasszisok nélkül sem okozott gondot Kanada újbóli leiskolázása.

Kemény Dénes együttese már az első támadását góllal zárta, alig négy perc alatt pedig már háromfás volt a különbség. A mieink tisztán és hatékonyan védekeztek, a távoli gyengécske lövéseket pedig Gergely István védte magabiztosan. Először Kevin Graham járt túl az eszén emberelőnyben, a negyedik percben. A 23 éves, nyáron az Egerhez szerződött balkezes volt az észak-amerikaiak legjobbja, a hat gólból négyet ő szerzett.

GALÉRIA

GALÉRIA

A főszerepet ezzel együtt a magyarok játszották: a mieink esélyeshez méltó magabiztossággal pólóztak és látványos gólokat szereztek. Hosnyánszky Norbert például a félpályán túlról emelte át Robin Randall kapust. A magyar csapat 4-2 után zsinórban négy gólt szerezve már a második negyed végére eldöntötte a találkozót (bár addig is biztos volt, hogy ki lesz a győztes…), innentől kezdve már csupán a gólkülönbség volt kérdéses. Éppen ezért Kemény Dénes szövetségi kapitány Nagy Viktornak, a bajnok Vasas kapusának is lehetőséget adott.

A harmadik negyed hatodik percében már „meg volt” a pekingi végeredmény, hiszen akkor éppen 12-3-ra álltak a felek, a záró felvonás elején pedig Madaras Norbert góljával duzzadt tízre a két csapat közötti differencia. Ekkor már javában edzőmérkőzés hangulatát idézte a találkozó, már csak azért is, mert Kemény Dénes fiai a parti végén leginkább a centerjátékot gyakorolták.

Kis Gábor két gólig jutott (MTI/EPA)

Kis Gábor két gólig jutott (MTI/EPA)

A 15-6-os magyar sikerrel zárult találkozón Biros Péter három találattal nyerte meg a házi góllövőversenyt, míg Hosnyánszky, Kiss Gergely, Kis Gábor, Madaras és Varga II. Zsolt két-két gólt szerzett, míg a Varga-testvérpár tagjai, Dániel és Dénes egyaránt egy góllal járult hozzá a könnyed győzelemhez.

A Kemény-legénység második csoportmeccsét szerdán (18:20) Németországgal játssza.

Róma, világbajnokság, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Kanada 15-6 (4-1, 4-1, 5-3, 2-1)
Gól: Biros 3, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Madaras, Varga II. Zs. 2-2, Varga Dániel, Varga Dénes 1-1, ill. Graham 4, Constantin-Bicari, Kudaba 1-1.

További eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik