Élet-Stílus

A moziba menekülnek a magyarok?

A gazdasági válság és a csökkenő reálbérek ellenére újra nőtt a magyarok mozilátogatási kedve: idén az első öt hónapban ugyanis 12 százalékkal, 3,99 milliárd forintra nőtt a pénztári jegybevétel, miközben a nézők száma négy százalékkal, 3,88 millióra növekedett úgy, hogy az előadásszám 196 ezerről 176 ezerre csökkent - írta a Napi Gazdaság.

A nézők fokozott érdeklődését látva a forgalmazók egyre több filmet hoznak ki 3D digitális kópiával és az üzemeltetők is hajlandók áldozni a technológia felszerelésére. A mozi iránti érdeklődés újbóli növekedését látva megjöttek a hirdetők is: egyre több megrendelő fedezi fel ezt a célcsoportot magának.

Az idei első öt hónapban a TNS Media Intelligence adatai szerint növekedett a mozira fordított reklámköltés: tarifaáron számítva a vásznas (on-screen) szpothirdetéseket tekintve eddig 78 százalékos bővülést mutat a felület, ami több mint félmilliárd forintot jelent.

Az általános fellendülésből egyedül az artmozik nem vették ki a részüket: ezekben ugyanis csökkent a nézőszám – derül ki a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik