Élet-Stílus

Megtréfálták az Intert (videó)

Az olasz bajnok tizenegyesekkel kikapott a mexikói Club Americától az Egyesült Államokban zajló, World Football Challenge elnevezésű felkészülési tornán.

A kaliforniai Stanfordban 31 ezer néző előtt csapott össze az Inter a mexikói Club Americával, amely az első félidőben szinte kihagyhatatlan helyzetet puskázott el, a szünet után azonban csak megszerezte a vezetést: egy jobboldali szögletet követően Juan Carlos Silva kapásból a bal alsó sarokba vágta a labdát.

„Boldoggá tesz, hogy betaláltam egy olyan nagy klub ellen, mint az Inter” – mondta utóbb a gólszerző, aki csereként állt be.

Összefoglaló

Nem sokkal később szintén sarokrúgásból született találattal válaszolt a milánói együttes, amelyben a nyáron igazolt Thiago Motta és Diego Milito is kezdett, viszont Zlatan Ibrahimovics csak az 55. percben kapott játéklehetőséget. Az egyenlítő gólt egyébiránt nem a fent nevezettek egyike, hanem a védő Ivan Cordoba szerezte, aki mintegy 6 méterről bólintott a hálóba.

Mivel az eredmény már nem változott, a büntetőkre maradt a döntés. A mexikói csapatból mindenki betalált, ellenben az olaszoktól Patrick Viera rontott, így a Club America sikerével kezdődött a World Football Challenge elnevezésű torna, amelyen a két csapat mellett a Chelsea és az AC Milan is részt vesz.

„A játékkal elégedett vagyok, annak pedig kiváltképp örülök, hogy senki sem sérült meg” – nyilatkozta Jose Mourinho, az Inter portugál vezetőedzője.

World Football Challenge:
Inter-Club America 1-1 (0-0), 11-esekkel: 4-5
Gól: Silva (51.), ill. Cordoba (61.)
Inter: Belec – Santon (Krhin, 78.), Cordoba, Materazzi (Burdisso, 46.), Chivu (Zanetti, 46.) – Cambiasso (Obi, 63.), Muntari (Balotelli, 30.) – Sztankovics (Vieira, 46.), Motta (Mancini, 55.) – Quaresma (Ibrahimovic, 55.) – Milito
Club America: Navarrete – O. Rojas, Sanchez, Mosquera, R. Rojas – Reyna (Rivas, 74.), Beausejour (Sanchez, 74.), Pardo (Chitiva, 86.), Martinez (Silva, 46.) – Esqueda, Cabanas (Marquez, 85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik