Élet-Stílus

Guardiola elküldené a Barca gólzsákját

Már csak Samuel Eto'ón múlik, hogy a következő szezonban marad-e a triplázó Barcelonában, vagy az Internazionaléban folytatja a pályafutását. A katalánok trénere végre kibökte, hogy miért nincs szüksége az elmúlt szezonban 36 gólt szerző támadóra.

Pep Guardiola szerint jót tenne a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is csúcsra érő csapatának, ha a kameruni klasszis az Interben folytatná. “Tökéletesen megértem a szurkolókat, amikor azt kérdik, hogy miért küldöm el. Fantasztikus játékos, nem szakmai okai vannak a döntésemnek. Ez csak egy megérzés, a véleményem szerint jól járna mindenki az Eto’o-Ibrahimovic-cserével” – mondta a tréner egy hétfői sajtótájékoztatón.

Mindent megnyert első évében (MTI/EPA)

Mindent megnyert első évében (MTI/EPA)

Zlatan Ibrahimovicért a katalánok 40 millió eurót és Eto’ót ajánlották, plusz Alekszandr Hleb egy évig kölcsönben az Interben játszana. Az ügyben a két klub megegyezett, most már csak a csatárral kell megállapodnia az olasz bajnoknak. Spanyol lapjelentések szerint a játékos és az Inter képviselői hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz.

“Nem okozna gondot, ha mégis maradna. A játéktudásával és a viselkedésével nincsen probléma, de edzőként nekem kell eldöntenem, hogy kivel szeretnék együtt dolgozni, és én így döntöttem” – mondta a fiatal szakember, aki tavaly vette át az irányítást a Camp Nou-ban. Guardiola érkezésekor jelezte, hogy a továbbiakban nem tart igényt Ronaldinhóra, Decóra és Eto’óra. A portugált és a brazilt el is adta a klub, de a támadó maradt, és 36 gólt lőtt az elmúlt szezonban.

A 28 éves Eto’ót 2004 nyarán vásárolta meg a nagy rivális Real Madridtól a katalán klub, ahol idáig 145 meccsen 108-szor volt eredményes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik