Élet-Stílus

Adebayor manchesteri lett

A Manchester City labdarúgócsapata leigazolta Emmanuel Adebayort az Arsenal togói válogatott támadóját.

Adebayor klubváltása már hetek óta téma volt a szigetországban. Eleinte a Milan érdeklődött intenzíven, ám a lombardok sokallták a játékos árát – a City viszont nem: az egyedüli problémát a togói munkaengedélye és fizetésemelése jelentette. Szombatig.

A klub szombaton, internetes oldalán tette közzé a szerződésről szóló hírt, bár az üzlet anyagi részleteit nem hozta nyilvánosságra. Helyi sajtóértesülések szerint ugyanakkor a City 25 millió fontot fizetett a csatárért.

„Már várom, hogy megmutathassam a City rajongóinak, mit is tudok. Futballra születtem, és szeretem a munkámat” – érvelt Adebayor a manchesteri klub hivatalos honlapján. „Azért érkeztem Manchesterbe, hogy történelmet írjunk, és hogy örömet okozzak a drukkereknek. Az elnökkel és a szakvezetővel is egyetértünk mindenben, alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát.”

Adebayor a londoni rangadón (MTI/EPA)

Adebayor a londoni rangadón (MTI/EPA)

A 25 éves togói válogatott játékos – akit 2008 legjobb futballistájának választottak Afrikában – öt évre írt alá a kisebbik manchesteri egyesülethez.

A csatár a nyáron rendkívül aktív City harmadik igazolt támadója – korábban a paraguayi Roque Santa Cruz és az argentin Carlos Tévez került a kékekhez.

Velük együtt immár kilenc offenzív játékosa van a manchesterieknek, mindez azt jelenti, hogy az egyesület alighanem túlad a Craig Bellamy, Benjani, Felipe Caicedo és Valeri Bozsinov alkotta négyesen.

A Citynél a 25-ös mezét megtartó Adebayor 2006-ban, a Monacótól került a londoniakhoz, akiknek színeiben 142 bajnokin 62 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik