Élet-Stílus

Sevcsenko Huszti csapattársa lehet

A pénteki ukrán sajtó szerint Andrij Sevcsenko a 2008-ban UEFA-kupát nyert szentpétervári Zenit futballcsapatához igazolhat.

Az ukrán aranylabdást állítólag szíves-örömest szerződtetné az orosz klub, miáltal a támadó a Zenit magyar légiósának, Huszti Szabocsnak a csapattársa lenne.

Az ukrán média úgy tudja, hogy “Sevának” kétéves kontraktust kínál a Zenit, ahol idényenként mintegy 3.5 millió eurót keresne.

Sevcsenko neve az után merült fel, hogy a szentpéterváriaktól még a télen távozott – jelesül a londoni Arsenalhoz – az orosz válogatott csatára, Andrej Arsavin, akinek pótlását általános vélekedés szerint kiválóan megoldaná az ukrán válogatott futballista.

Ráadásul a Chelsea-nek az új idényre az az olasz Carlo Ancelotti lett a vezetőedzője, aki legutóbb az ukrán trénere volt az AC Milannál, de egyfelől alig adott játéklehetőséget Sevcsenkónak az olasz együttesben, másfelől nem számol vele újabb közös helyükön, az angol csapatnál sem.

Az ukrán média értesülése szerint az Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics 10 millió euróért kész elengedni Sevcsenkót, aki 2004-ben érdemelte ki a legjobb európai labdarúgót megillető Aranylabdát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik