Élet-Stílus

Összeomlott sátorban halt meg egy fesztiválozó Trencsénben

Koncert közben - felhőszakadás következtében - szombaton délután összedőlt egy sátor a trencséni Pohoda zenei fesztiválon. Egy fiatal fiú életét vesztette, többen megsérültek. A fesztivált idő előtt bezárták.

A fesztivál helyszínére, a trencséni repülőtérre azonnal több mentőkocsi érkezett, s a sérülteket a városi kórházba szállították. “Értesüléseink szerint egy ember meghalt, 10 személy súlyos, 15 pedig könnyebb sérülést szenvedett” – közölte újságírókkal Erik Tomás belügyminisztériumi szóvivő. A TA3 szlovák hírtelevízió viszont három áldozatról tud.

Szemtanúk szerint a hatalmas erejű szélvihar először a magasba emelte az egész sátrat, majd annak szerkezete összeomlott, s ráesett azokra a nézőkre, akiknek nem sikerült elmenekülniük.

Michal Kascák fesztiváligazgató a súlyos baleset és a rossz időjárás következtében az eredetileg csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényt idő előtt befejezettnek nyilvánította. A szervezők a baleset után a fesztivál színhelyét kiürítették.

Röviddel a baleset előtt nagysikerű közös koncertet adott a Magyar Állami Operaház és Szlovák Nemzeti Színház Operatársulata.

A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztivál első három napjának műsoraira több mint 35 ezren váltott belépőt – közölték a rendezők.

A szombaton délután egész Nyugat- és Dél-Szlovákián végigsöprő vihar fákat, villanypóznákat döntött ki, autókat fordított fel, háztetőket rongált meg, szétszaggatta a vezetékeket és számos településen elöntötte a pincéket. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A kárfelmérés folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik