Élet-Stílus

Orosz győzelem, megelőzték Armstrongékat

A Tour de France szombati szakaszán a szökevénytársaitól meglépő orosz Ivanov szerezte meg a győzelmet. Összetettben továbbra is Nocentini vezet, a második helyre az amerikai George Hincapie jött fel. Vasárnap eldőlhet a verseny.

A francia kerékpáros körverseny 14. szakaszán két veterán játszotta a főszerepet. A 34 éves Ivanov 10 kilométerrel a cél előtt meglépett a társaktól, és 15 másodperccel megelőzte a többi szökevényt a célban. Köztük volt a pályafutása 14. Tourján rajthoz álló amerikai Hincapie is, aki összetettben feljött a második helyre.

A mezőny, az összetettben továbbra is vezető Nocentinivel, illetve a két legnagyobb esélyessel (Contador, Armstrong) több mint öt percet kapott a szökevényektől, így az amerikai összetettben nemcsak a visszatérő honfitársát, hanem a fiatal spanyolt is megelőzte.

A szakaszgyőztes (MTI/EPA)

A szakaszgyőztes (MTI/EPA)

A verseny azonban még korántsem dőlt el, hiszen az élen álló négy versenyzőt mindössze nyolc másodperc választja el. Vasárnap minden bizonnyal változik az állás: a Pontarlier és Verbier közötti 207,5 km vár a mezőnyre, hegyi befutóval.

egy halott, két sérült

Meghalt egy néző a Tour de France kerékpáros körverseny szombati, 14. szakaszán. Az úttesten áthaladó, 61 éves nő, akit egy, a karavánt kísérő rendőrmotoros ütött el Colmar és Besancon között, a kórházba szállítást követően hunyt el. Két további szurkoló megsérült, miután a jármű a baleset következtében kisodródott.

Tour de France, 14. szakasz, Colmar-Besancon, 199 km:
1. Szergej Ivanov (orosz, Katyusa) 4:37:46 ó
2. Nicolas Roche (ír, AG2R) 16 mp hátrány
3. Hayden Roulston (új-zélandi, Cervélo) azonos idővel

Az összetettben (sárga trikó):
1. Rinaldo Nocentini (olasz, AG2R) 58:13:52 ó
2. George Hincapie (amerikai, Columbia) 5 mp hátrány
3. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 6 mp hátrány
4. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 8 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik