Élet-Stílus

Vereségek az Európa Ligában

A Haladás és az Újpest is vereséggel zárta az Európa Liga csütörtöki selejtezőit. A szombathelyiek Borasban háromgólos kudarcba szaladtak bele, míg a budapestiek Bukarestben nem bírtak a Steauával.

A Haladás 3-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a svéd Elfsborg otthonában. A magyar bajnoki bronzérmes az első félidőben még állta a rohamokat, ám a 61. percben Anders Svensson vezetést szerzett a svédeknek, majd a hajrában Stefan Ishizaki és Denni Avdic is eredményes volt.

A házigazda csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, majd a folytatásban is uralta a mérkőzést. Egy ideig úgy tűnt, hogy a kizárólag a védekezéssel foglalkozó szombathelyiek kibírják kapott gól nélkül.

Rózsa szenzációs formában védett, a svédek pedig a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták, ám a 61. percben megtört a jég. Az Elfsborg a vezető gól megszerzése után fokozta a tempót, igyekezett már az első meccsen eldönteni a továbbjutást. A Haladás nem bírta a nyomást, s a hajrában még kétszer kapitulált.

Az újpesti szurkolókon nem múlott a bukaresti vereség (MTI/AP)

Az újpesti szurkolókon nem múlott a bukaresti vereség (MTI/AP)

Bátortalan játékkal újpesti vereség

Az Újpest 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a román Steaua Bucuresti vendégeként. Nagy lendülettel kezdett a román csapat, de William McStay jól összerakta az újpesti védelmet, így Balajczának csak ritkán kellett közbe avatkoznia.

Támadásban viszont nem tudott kiemelkedőt nyújtani a magyar bajnoki ezüstérmes, amely azonban komoly ajándékot kapott azzal, hogy Kapetanosz egy teljesen ártalmatlan szituációban “kiharcolt” magának egy piros lapot.

A 19. percben a magyar szurkolók összetűzésbe kerültek a helyi rendfenntartókkal, a lila-fehér ultrák a rácsot rázták és műanyag székeket téptek fel.

A szünet után mintha az öltözőben maradt volna a budapesti gárda, ezt pedig Surdu egy percen belül góllal büntette. Nem sokkal később az Újpest is megfogyatkozott, mivel Korcsmár begyűjtötte második sárga lapját.

Rajczi és Toja párharca az Steaua-Újpest találkozón (MTI/AP)

Rajczi és Toja párharca az Steaua-Újpest találkozón (MTI/AP)

A románok ezután még inkább átvették az irányítást, Stancu pedig egy szép akció végén megduplázta az előnyt. A 83. percben nagy gólszerzési lehetőség adódott Tisza előtt, de a csatár rendkívül ügyetlenül kicselezte magát a helyzetből, így nem jött össze a szépítés.

Az utolsó pillanatokban még Kabátnak lett volna lehetősége gólt szerezni közeli szabadrúgásból, ám a sorfalba lőtt, így az eredmény már nem változott.

el-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Elfsborg-Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Boras, 3000 néző. Vezette: Murray (skót)
Gól: Svensson (61.), Ishizaki (83.), Avdics (90.)
Sárgalap: Lucic (37.), Keenes (52.), illetve Molnár (27.), Iszlai (48.)
Elfsborg: Covic – Karlsson, Lucic, Wikström, Floren – Mobaeck, Svensson (Nordmark, 88.), Danielsson, Bajrami – Ericsson (Ishizaki, 45.), Keene (Avdics, 72.)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Csontos, 86.), Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Iszlai, Molnár, Irhás (Lattenstein, 67.) – Nagy G., Oross, Skriba (Ugrai, 66.).
A visszavágóra egy hét múlva kerül sor, Szombathelyen.

Steaua (román)-Újpest FC 2-0 (0-0)
Bukarest, Ghencea Stadion, 15 ezer néző.
Vezette: Kukulakisz (görög)
Gól: Surdu (46.), Stancu (72.)
Kiállítva: Kapetanosz (42.), illetve Korcsmár (54.)
Sárgalap: Ochirosii (35.), Goian (59.), Toja (62.), Marin (69.), illetve Kabát (23.), Korcsmár (34., 54.), Pollák (44.)
Steaua: Tatarusanu – Onicas, Goian, S. Ghionea, Marin – Székely, Ninu, Toja (Ionescu, 83.), Ochirosii (Stancu, 46.)- Kapetanosz, Surdu
Újpest: Balajcza – Dudic, Lambulics, Vaskó, Vermes – Stokes, Sándor Gy., Korcsmár, Pollák – Rajczi (Tisza, 81.), Kabát

Ajánlott videó

Olvasói sztorik