Élet-Stílus

Argentin diadal a Libertadores-kupában

A veterán Juan Sebastian Verón vezette argentin Estudiantes nyerte a Libertadores-kupát, miután hátrányból fordítva nyert Belo Horizontéban.

A La Plata-i klub otthonában csak 0-0-át játszott a döntő első felvonásán, így a brazíliai visszavágó előtt inkább az 1976 és 1997 után harmadik sikerükre hajtó házigazdáknak állt a zászló.

A kiegyensúlyozott, de gólt nem hozó első félidő után a vendéglátók szereztek vezetést: az 51. percben Henrique 25 méteres lövése megpattant Desabatón, s így becsapta Andujart.

Az argentinok pillanatok alatt rendezték soraikat. Hat perccel később Cellay centerezett a jobb szélről, az egyik védője által akadályozott Fabio lemaradt a beadásról, s Gaston Fernandez közelről egyenlített. Ekkor már az Estudiantes állt jobban, sőt a 71. percben már előnybe is került – Verón szöglete után Boselli fejelt győztes gólt.

Az argentinok egyenlítő találatukat ünneplik:  Fernandez, Boselli és Galvan (MTI/EPA)

Az argentinok egyenlítő találatukat ünneplik: Fernandez, Boselli és Galvan (MTI/EPA)

A hajrában a csereként beálló Thiago kétszer is közel került az egyenlítő találathoz, ám előbb a kapufa állta útját, majd közelről elkapkodta ziccerét.

Az argentinok az 1968 és 1970 közötti tripla után negyedszer nyerték meg a legrangosabb dél-amerikai kupát: Verón pedig a korábbi Libertadores-diadalok főszereplőjének, azaz apjának, Juan Ramonnak nyomdokaiba lépett.

„Kellett már egy kis siker. Győzelmünket a szurkolóinknak ajánljuk, megérdemelték. Hihetetlen érzés – árulta el Verón a találkozót követően.

Libertadores-kupa

döntő, visszavágó

Cruzeiro (brazil)-Estudiantes (argentin) 1-2 (0-0)
Belo Horizonte, Mineirao. Vezette: Chandia (chilei)
Gól: Henrique (51.), illetve Gaston Fernandez (57.), Boselli (72.)
Cruzeiro: Fabio – Jonathan, Heleno, Leonardo Silva, Magrao – Henrique, Marquinhos, Wagner (Athirson, 70.), Ramires – Kleber, Wellington (Thiago Ribeiro, 75.)
Estudiantes: Andujar – Cellay, Schiavi, Desabato, Re – Enzo Perez, Brana (Matias Sanchez, 87.), Verón, Leandro Benitez (Diaz, 80.) – Boselli, Gaston Fernandez (Calderon, 91.)
A párharcot az Estudiantes nyerte 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik