Élet-Stílus

Kézivébé: egy csoportban a favorittal

A legnagyobb esélyes norvégokkal és a rendkívülien erős románokkal sorsolták egy csoportba a magyar női kézilabda-válogatottat. A mieinknek ennek ellenére, nem lehet oka panaszra, mivel a másik ág erősebbnek tűnik.

Az olimpiai bajnok és Eb-címvédő norvégokkal, a vb-4. és Eb-5. románokkal, valamint Tunéziával, Chilével és Japánnal került egy csoportba a magyar női válogatott a december 5-20. között Kínában sorra kerülő világbajnokságon – jelentette a kezi.hu. Mivel a csoportokból az első három-három helyezett jut a középdöntőbe, a mieinknek jó esélye van a továbbjutásra. A középdöntőben továbbjutása esetén a magyar válogatott a spanyolokkal, a koreaiakkal és a házigazda kínaiakkal találkozhat.

Jóval nehezebbnek tűnik az AB-ág, hiszen itt szerepel a vb-bronzérmes, Eb-4. Németország, az olimpiai második, Eb-3., vb-címvédő oroszok, az elitbe visszakívánkozó dánok, valamint a franciák, a svédek, és a legjobb afrikai csapat, Angola, valamint a legutóbbi Amerika-bajnokságon meglepetésre csak a második helyen végző brazilok, akik játékosállományuk alapján a vb-n a legjobbak dolgát is megnehezíthetik (a pekingi olimpián a magyar válogatott időntúli szabaddobással harcolta ki a döntetlent a brazilok ellen).

csoportbeosztás

A csoport: Németország, Franciaország, Svédország, Dánia, Kongó, Brazília
B csoport: Oroszország, Angola, Ausztria, Ukrajna, Thaiföld, Ausztrália
C csoport: Norvégia, Románia, Magyarország, Tunézia, Chile, Japán
D csoport: Spanyolország, Koreai Köztársaság, Kína, Elefántcsontpart, Argentína, Kazahsztán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik