Élet-Stílus

Csapatot hirdetett a női pólósok kapitánya

Petrovics Mátyás, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 fős csapatát, amely pénteken utazik el Rómába, a vizes sportok világbajnokságára.

Az együttesben a tapasztalt játékosok mellett helyet kapott több, reményteljes fiatal is, és a cél ugyanaz, mint a korábbi világversenyek alkalmával is volt: bejutni a legjobb négy közé.

Négy közé igyekszik a Petrovics-csapat (MTI)

Négy közé igyekszik a Petrovics-csapat (MTI)

Amennyiben a magyar hölgykoszorú az élen végez A betűjelű négyes csoportjában, közvetlenül a negyeddöntőbe jut. Ha második (vagy netán harmadik) lesz a selejtezőkörben, akkor a B csoport harmadikjával (vagy másodikjával) vív meg a legjobb nyolc közé kerülésért. A negyeddöntőben már párokban, egyenes kiesés rendszerben folytatódik a világbajnokság.

A magyar együttes vasárnap Kína legjobbjai ellen kezdi meg szereplését (9:30), majd kedd este a házigazda Olaszország válogatottja következik (21:00), és csütörtökön jön az üzbégekkel vívandó összecsapás (17:00).

A magyar keret
Kapusok: Gyöngyössy Anikó (ASI), Horváth Patrícia (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Brávik Fruzsina (Dunaújváros), Drávucz Rita (Florentia), Keszthelyi Rita (Honvéd), Kisteleki Dóra (Honvéd), Pelle Anikó (Ortigia), Poszkoli Rita (Dunaújváros), Valkay Ágnes (Olympiakosz), Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Takács Orsolya (Honvéd), Tomaskovics Eszter (Olympiakosz), Tóth Ildikó (Iraklisz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik