Élet-Stílus

Visszatér Kótai Mihály

Kótai Mihály, az IBO és a WBF szövetségek korábbi nagyváltósúlyú vb-címvédője is ringbe lép a Vető Gábor - Mohesen Moradian WBC könnyűsúlyú junior eliminátor küzdelemmel fémjelzett rendezvényen.

A még mindig csak 32 éves bokszoló a magyar profi ökölvívás egyik kiemelkedő alakja, aki magával ragadó személyiségének, és kiváló ringbéli teljesítményének köszönhetően 2000 és 2006 között mindig nagy tömegeket szegezett a képernyők elé. Rekordja mindmáig figyelemre méltó, hisz 32 győztesen megvívott mérkőzése mellett mindössze 3 veresége és 1 döntetlenje van.

Visszatér Kótai Mihály 1

Kótai 2006-ban sérülései miatt akasztotta szögre kesztyűit. A „Tornádó” művésznévre hallgató bokszolóról az év eleje óta hallani, hogy újra elkezdte az edzéseket, ám mostanáig titokban tartották, hol és mikor tér vissza. A visszatérő meccs 6 menetes lesz, és középsúlyban kerül megrendezésre.

„Nagyszerű dolog, hogy egy olyan népszerű és kiváló ökölvívó, mint Kótai Mihály, részt vesz a rendezvényünkön. Az ellenfelét a következő napokban fogják bejelenteni.” – árulta el amonokli.com-nak a svájci menedzser, Oliver Dütschler. „Azt gondolom, hogy ez a szabad ég alatt megrendezésre kerülő és szabadon látogatható esemény, a tapasztalt nemzetközi bokszolókkal, mindenki számára vonzó szórakozás lehet.”

A rendezvény hivatalos mérlegelése július 24-én, Várpalotán, a helyi Santa Fé Pubban lesz, ahol sajtótájékoztatót is tartanak, melyen a bokszolók mellett Németh Árpád, a város polgármestere is részt vesz. A másnapi rendezvényre, melyet a várpalotai várban bonyolítanak le (20 órai kezdéssel), a belépés ingyenes. A gálát két nappal később a SportKlub tűzi képernyőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik