Élet-Stílus

Kisteleki aláírta a tévés szerződést

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (MLSZ) elfogadta a Sport TV tulajdonosa, azaz a Chello Central Europe Zrt. ajánlatát az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért, miután azt az MLSZ jogi bizottsága egyenértékűnek minősítette a Digi TV-ével.

Kisteleki a Magyar Televízió Nap Kelte című kedd reggeli műsorában elmondta, hogy aláírta a szerződést, amelyet azonban kedd délután a MLSZ elnökségének, majd a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának (MHLL) – mint a Futball Duó Kft. 90 százalékos tulajdonosának – is jóvá kell még hagynia.

Kisteleki arra a felvetésre, hogy miként írhatta alá a szerződést az elnökség ülése előtt, az MLSZ vezetője úgy reagált: legutóbb erre felhatalmazást kapott, azzal a feltétellel, ha a jogi bizottság ezt jogszerűnek találja.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV azonban július 4-én jelezte: él opciós jogával, és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Kisteleki ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ezek után már csak a formális döntés van hátra a 9-i elnökségi ülésen, amelyen azonban mégsem került pont a történet végére. A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, s azt a sajátjában UPC-s csomagra cserélte a Sport TV, s felmerült, hogy a kettő egyenértékű-e.

Kisteleki kedd reggel még közölte, hogy a Digi TV ráígért korábbi ajánlatára, több mint másfél milliárddal adna többet, de a jogszerűség keretein belül erre már nincs lehetősége.

Az MLSZ-elnök szerint a megkötendő szerződés révén, illetve az alapjogdíjat fizető Duna TV hozzájárulásával három év alatt hatmilliárd forint kerül a magyar futballba.

A szövetség (MLSZ) elnöksége keddi rendkívüli ülésén jóváhagyta a Kisteleki István elnök által a Sport TV tulajdonosával, a Chello Central Europe Zrt.-vel hétfőn kötött szerződést az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért. A megállapodást Futball Duó Kft. taggyűlése is jóváhagyta.

Az elnök arra a kérdésre, hogy akkor biztosan a Sport TV sugározza-e a jövő hétvégén kezdődő Soproni Liga mérkőzéseit, így válaszolt: “A Sport TV a jogtulajdonos. De dönthet úgy, hogy átad bizonyos számú mérkőzést más csatornának, így akár a Digi TV-nek is. Ez kifejezetten üdvözítő lehetne, hiszen a Digi TV-nek történelmi szerepe van abban, hogy a közvetítési jogokat az értékére emelte”.

A Chello Central Europe Zrt. közleménye szerint a megállapodás azt jelenti, hogy a következő három szezonban a magyar futball élvonalának összes mérkőzése – így az NB I, a Magyar Kupa, a Szuperkupa és az Amatőr Kupa továbbá a Ligakupa is – a Sport TV csatornáin lesz látható. A Sport 1 jelenleg 2,3 millió, míg a Sport 2 több mint 2,1 millió háztartásban érhető el. Újdonságnak számít, hogy az eddigi heti két mérkőzés helyett a következő három évben heti három közvetítést láthatnak a nézők, két találkozót szombatonként, egyet pedig vasárnaponként.

Új főtitkár az MLsz-ben

A főtitkári posztot a jövőben Bordás György tölti be, aki 18 éven át az ING Biztosító vezérigazgatója volt. A 62 éves üzletember sportvezetőként is jelentős szerepeket vállalt: 2002-től a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke volt, tavaly óta az elnökségben tevékenykedik, továbbá 2005 óta tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Bordás a nyolcadik főtitkár azóta, hogy Kisteleki 2006-ban az MLSZ elnöke lett.

„Amikor tavaly év végén nyugdíjba mentem, azt hittem, hogy nem fogok többet dolgozni, de az élet keresztülhúzta az elképzeléseimet: a labdarúgásnak mindig is nagy rajongója voltam, s nem tudtam ellenállni a kihívásnak” – mondta az augusztus 6-án hivatalba lépő főtitkár, aki a június 18-án lemondott Elbert Gábort váltja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik