Élet-Stílus

Hertha-győzelem és balhé az Üllői úton

Szerda este csak egy magyar örülhetett az Albert Stadionban, jelesül Dárdai Pál, akinek a csapata, a német élvonalbeli Hertha BSC felkészülési mérkőzésen 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen. A találkozó előtt huligánok megtámadták a német együttes szurkolóit, a meccs közben pedig a lelátón tört ki a balhé.

A nyár rangadójaként meghirdetett Ferencváros-Hertha BSC találkozót a Dárdai Pállal felálló vendégegyüttes kezdte jobban, és két szögletet követően kétgólos előnybe került: előbb Cicero, majd Kacsar fejelt az élvonalba feljutott zöld-fehérek hálójába.

A kezdeti megilletődöttség után, a félidő utolsó negyedórájában aktívabbá vált a Ferencváros, helyzetei is akadtak, de Drobny Ferenczi bólintását és Pisanjuk lövését is védte. Átellenben Wichniarek és Kacsar tornásztatta meg Holczer kapust, aki mind a két esetben bravúrral hárított.

Pókfociban döntetlen, amúgy a Hertha volt a jobb (MTI)

Pókfociban döntetlen, amúgy a Hertha volt a jobb (MTI)

A szünetben hat új játékos lépett pályára a Ferencvárosban (mások mellett Ferenczi és Pisanjuk sem folytatta), és ez rányomta a bélyegét a magyar csapat játékára, és mivel a Hertha BSC sem csipkedte magát, Wichniarek gyengécske lövését leszámítva eseménytelenül csordogált a mérkőzés.

A hajrában könnyen szépíthetett volna a magyar csapat, csakhogy Lipcsei szabadrúgását követően Csiszár közelről akapu mellé bólintott. A végén a Herthának is volt helyzete, Megyeri cserekapus eszén azonban Perdedaj és Domovcsiszkij sem tudott túljárni. Lucien Favre, a vendégek edzője is sokat cserélt, de a csapata magyar légiósát végig a pályán hagyta.

Botrány a gálamérkőzésen

Nem sokkal a mérkőzés előtt magyar huligánok támadtak meg kedden berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett. A dpa német hírügynökség értesülése szerint mintegy 15 ferencvárosi drukker bántalmazta és dobálta meg palackokkal a vendéghíveket, a kárvallott rajongó sebét a Hertha BSC csapatorvosa varrta össze.
A német együttest elkísérő újságírók az incidens nyomán az Albert Stadion egyik mellékhelyiségébe menekültek.

Később, a gálamérkőzés közben a ferencvárosi huligánok a biztonságiakkal hadakoztak, ugyanakkor az is előfordult, hogy egymást ütötték. A hazai ultrák megpróbálták provokálni a mintegy 30 német szurkolót is, de a szitkokra, náci jelmondatokra nem érkezett válasz – közölte az MTI.

Felkészülési mérkőzés:
Ferencváros-Hertha BSC 0-2 (0-2)
Gól: Cicero (16.), Kacsar (24.)
Ferencváros: Holczer (Megyeri, 46.) – Lowton (Csiszár, 46.), Dragóner, Balog Z., Tóth B. (Vass, 46.) – Wedgbury (Fülöp, 46.), Ashmore, Lipcsei, Kulcsár (Kovács, 71.) – Ferenczi (Pölöskey, 46.), Pisanjuk (Shaw, 46.)
Hertha BSC: Drobny – Piszczek (Rodnei, 75.), Hartmann (Perdedaj, 77.), Janker, Stein (Kaká, 62.) – Kacsar (Arguez,75.), Dárdai, Lustenberger, Cicero – Raffael (Lúcio, 70.), Wichniarek (Domovcsiszkij , 66.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik