Élet-Stílus

Ausztriában is hódít a vuvuzela

A dél-afrikai Konföderációs Kupán világszerte ismertté vált dudával buzdíthatják kedvenceiket az SC Magna Wiener Neustadt szurkolói az osztrák bajnokságban.

Európában elsőként Ausztriában válhat fontos szurkolói kelléké a júniusi Konföderációs Kupán megismert vuvuzela, amely – ha sokan fújják – darázsfészekké változtathatja a stadiont.

A bécsújhelyi Magna Wiener Neustadt vezetősége 150 vuvuzelát bocsátott a hívek rendelkezésére, a hangszerek ráadásul a klub kék-fekete színösszeállításban pompáznak.

Az élvonal újonca szezonnyitó mérkőzésén az SK Austria Kärntent fogadja pénteken.

Az persze kérdéses, a vendégek mennyire örülnek majd a vuvuzela-koncertnek, a hangszer ugyanis a Konföderációs Kupán sem aratott osztatlan sikert.

A dél-afrikai stadionok bejáratánál ingyen osztogatott – amúgy műanyag – trombiták miatt számos európai televíziós csatorna panaszkodott a tornán, és állításuk szerint a játékosok sem tudtak megfelelően koncentrálni a fülsüketítő zümmögés miatt.

A példa ragadós... (MTI/EPA)

A példa ragadós… (MTI/EPA)

A nemzetközi szövetség (FIFA) illetékeseinél fel is merült a hangszer betiltásának gondolata. Xabi Alonso ennek bizonyosan örülne – több millió televíziónézővel egyetemben -, hiszen a spanyol középpályás a vuvuzela egyik legnagyobb ellensége.

„Mindenképpen be kellene tiltani ezeket a hangszereket, mert nehéz kommunikálni és összpontosítani miattuk a pályán. Elterelik a figyelmet, és egyáltalán nem teremtenek jobb légkört a stadionban.” Nos, Bécsújhelyen ezt másképp gondolják…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik