Élet-Stílus

Költözik Overdose

Angliában folytatja a rehabilitációt a makacs sérülésekkel bajlódó magyar csodaló. Tulajdonosa azért nem hozta haza Overdose-t, mert így még van arra esély, hogy idén versenyezzen a 12 futamon veretlen ló.

A magyar csodaló patasérülése szépen gyógyulgatott a nantes-i tréningtelepen, de menedzsmentjének határozott kérése ellenére is több munkát végeztettek vele, mint amennyit a rehabilitáció megkívánt volna, és egy kisebb ínsérülést szedett össze.

A ló tulajdonosa úgy döntött, hogy máshol folytatja a rehabilitációt Overdose. Felmerült annak a lehetősége, hogy hazatér Alagra a csodaló, de Mikóczy Zoltán inkább az angliai Pulborough-t választotta.

Költözik Overdose 1

„A szállító tájékoztatása szerint a háromórás hajózást is beleértve körülbelül hét órát tart az út, ami nem számít soknak, nem szabadna, hogy Overdose-t megviselje. Szerda este érkezik majd Ribárszki Sándor idomár, és két állatorvos, dr. Szmodits Zsolt és dr. Plutzer Béla, hogy csütörtök reggel az angliai állatorvossal együtt újra megvizsgáljuk ultrahanggal Overdose lábát, és megbeszéljük a további teendőket” – nyilatkozta Mikóczy a PannoniaOverdose.hu-nak.

„Ha most hazahoztuk volna Overdose-t, és kitettük volna egy kétezer kilométeres útnak, akkor még az elméleti esélye is elúszott volna annak, hogy Overdose idén ismét versenyben futhasson. Így viszont, hogy az angliai Pulborough-ba kerül, ahol velünk egyeztetett módon gyógyul, majd azt követően általunk irányítva kezdődhet meg a versenyekre történő felkészítése, megmarad a lehetősége annak, hogy még ebben az évben pályára léphessen. De újra szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az a cél, hogy Overdose még az idén versenyben fusson. A legfontosabb, hogy meggyógyuljon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik