Élet-Stílus

Fordulat Ribéry-ügyben?

A Bayern vezetői továbbra is azt hajtogatják, hogy a francia középpályás nem eladó, ugyanakkor egyre valószínűbbnek tűnik a távozása. Franck Ribéry és a Real Madrid vezetői egy sokat vitatott FIFA-szabályra hivatkozva kierőszakolhatják a klubváltást.

“Nem aggódunk, az ügyben mi döntünk” – nyilatkozta magabiztosan Karl-Heinz Rummenigge a Bayern München ügyvezető igazgatója a Sport1.de-nek. A madridi vezetők is nyugodtan tűnnek, a jelek szerint biztosra veszik, hogy Franck Ribéry a következő szezontól már a királyi gárdát erősíti. “Türelmesek vagyunk, bőven van még időnk” – replikázott az egykori német válogatott kijelentésére Emilio Butragueno, az új Real-vezetés egyik tagja.

Kisebb sérülés miatt már az edzéseket sem látogatja (MTI/EPA)

Kisebb sérülés miatt már az edzéseket sem látogatja (MTI/EPA)

A kulisszák mögött kemény harc zajlik, a spanyol sztárcsapat és a távozni akaró francia játékos segítői egy sokat vitatott, de jelenleg még érvényben lévő FIFA-szabályzatban bíznak. A 17-es passzus értelmében a 28 életévét be nem töltött játékos szabadon távozhat, ha azt megelőzően három évet már lehúzott a klubnál. Ribéry 2007-ben igazolt 25 millió euróért Münchenbe az Olympique Marseille-től, így 2009/2010-es szezon végén aprópénzért távozhatna. A FIFA-szabály értelmében ekkor csak a szerződéséből hátralévő időre jutó fizetését kellene kifizetnie a leendő munkaadójának.

Ez körülbelül 5 milliót eurót jelentene Ribéry esetében. A bajor klub vezetői ezt nyilvánvalóan nem akarják, pláne úgy, hogy a franciáért 55 milliós ajánlatot tettek a madridiak. Rummeniggéék legalább 80 milliót akarnak Ribéryért, de feltehetően ennél kevesebbel is beérnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik