Élet-Stílus

A Bundesligában folytatja Kaká öccse?

A Liverpool szerezte meg a PSG csodagyerekét, Fraizer Campbell a Sunderlandhez igazolt, hárommeccses eltiltást kapott a mexikói szövetségi kapitány. A hétvége hírei, röviden.

Üzleti negyed

Liverpoolba igazolt a francia futball legnagyobb tehetségei között emlegetett Chris Mavinga. A PSG 18 éves hátvédjét korábban az Arsenal is szerette volna szerződtetni. A transzfer részleteit a csapatok egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 2012-ig a Vörösöknél játszik Nabil El Zhar is, miután a marokkói válogatott csatár három évvel meghosszabbította szerződését az Anfield Roadon. El Zhar 2006 októbere óta 19 meccset játszott a Liverpoolban.

A Sunderland 4 millió fontért megszerezte a Manchester United 21 éves csatárát, Fraizer Campbellt. Az angol U21-es válogatott támadó négyéves szerződést írt alá a Fekete Macskáknál. Campbell az elmúlt szezont a Tottenhamnél töltötte kölcsönben, 10 mérkőzésén egyszer talált be.

Fülöp csapattársa lesz a volt MU-csatár (MTI/EPA)

Fülöp csapattársa lesz a volt MU-csatár (MTI/EPA)

A Bolton egy évre kölcsönvette, szezon végén pedig végleg leigazolhatja a West Bromwich Albion hátvédjét, Paul Robinsont. A 30 esztendős védő a West Bromnál 2003 és 2004 között már dolgozott együtt a Bolton jelenlegi trénerével, Gary Megsonnal.

Az Atalanta megvásárolta a Lecce irányítóját, Fabio Casertát és a Reggina 24 éves uruguayi középpályását, Edgar Barrettót. Előbbi hároméves szerződést kötött a bergamóiakkal, utóbbi szerződéséről a csapatok nem közöltek részleteket. Mindkét játékos klubja búcsúzott idén az olasz élvonaltól.

Három évvel meghosszabbította szerződését a Catania együttesénél Giuseppe Mascara. A 29 éves támadó az előző szezonban 33 meccsen 12 gólt lőtt, június 6-án pedig bemutatkozhatott az olasz válogatottban is.

A Bundesliga-újonc Freiburg próbajátékra hívta Kaká öccsét, Digaót. A 23 éves védő 2005 óta hivatalosan az AC Milan játékosa, de 2005-07 között a Rimininél, 2008 augusztusától, pedig a Standard Liége-nél játszott kölcsönben.

Zöldasztal

Három meccsre szóló eltiltást kapott Javier Aguirre, a mexikói válogatott szövetségi kapitánya, miután a Panama elleni Gold Cup-találkozón a technikai zónát elhagyva összeütközött az ellenfél egyik játékosával, Ricardo Phillips-szel. A panamaiak szerint Aguirre szándékosan rúgta fel a szélen meginduló középpályást, ezért feljelentették a trénert a CONCACAF fegyelmi szervénél.

A Sunderland korábbi tulajdonosa, Charlie Chawke is szívesen megvásárolná a komoly anyagi gondokkal küzdő Newcastle-t. A befektető egy ír rádióállomásnak úgy nyilatkozott, remek üzlet lenne a vezetősség által kért 100 millió fontos áron megszerezni a klubot. A Newcastle iránt korábban egy maláj és egy szingapúri befektetőcsoport is érdeklődött.

A dánok korábbi 54-szeres válogatott focistája, Frank Arnesen foglalta el a Chelsea sportigazgatói székét. Az egykori PSV-, Valencia- és Ajax-támadó az elmúlt szezonig játékos-megfigyelőként dolgozott a klubnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik