Élet-Stílus

Armstrong jövőre is indul a Touron

A hét győzelmével rekorder, az összetettben jelenleg harmadik Lance Armstrong valószínűleg jövőre is indul a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A 37 éves, három és fél éves kihagyás után idén visszatérő amerikai sztrárral a francia televízió készített egy rövid interjút, melyben arra a kérdésre, hogy ez lesz-e az utolsó Tourja, így felelt: valószínűleg nem, vélhetően még egy következik.

A jelenleg zajló versenyről azt mondta: szerinte a 15. etapig nem várható jelentősebb változás az élcsoportban, de akkor, a svájci Verbier-be vezető úton nagy valószínűséggel el fog dőlni az idei viadal.

Idén is a sárga trikóra hajt (MTI/EPA)

A sárga trikóra hajt (MTI/EPA)

Armstrong 1999 és 2005 között hét alkalommal nyerte meg a világ legjelentősebb kerékpáros körversenyét, és eddig 22 szakaszgyőzelmet számol a Tour de France-on. Most is az esélyesek közé tartozik. Jelenleg a harmadik helyen áll, és a hátránya mindössze nyolc másodperc a versenyben vezető olasz Rinaldo Nocentinivel szemben. A különbség keddig biztosan nem változik, mivel hétfőn szünnapot tartanak a Touron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik