Élet-Stílus

Megölték a bokszvilágbajnokot

Szombat este Brazíliában holtan találták egy bérelt apartmanban Arturo Gattit. A kiváló bunyós minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett, a brazil hatóságok szerint a felesége az első számú gyanúsított az ügyben.

A nyomozók elmondták, hogy Amanda Rodrigues vallomásában ellentmondásokba keveredett. A második nászúton lévő házaspár állítólag a gyilkosság előtti estén csúnyán összeveszett egy bárban, ahonnan Gatti ittas állapotba tért haza. A feleség elmondása szerint miután hazamentek lefeküdtek aludni. Ő reggel 6-kor kelt fel, hogy ellássa egy éves gyermekét, majd 9 körül megpróbálta felkelteni Gattit, akiről észrevette, hogy halott.

A bunyóson nyaksérüléseket láttak a nyomozók és egy komolyabb sérülést a fej hátsó részén, amit egy ismeretlen tárgy okozott. A nyomozók találtak továbbá egy szíjat, amin vérnyomok vannak, így valószínűsíthető, hogy ezzel is fojtogatták az áldozatot. Gatti közeli barátja, Acelino Freitas elmondta, hogy tudomása szerint a Gatti házaspár sokat veszekedett és éppen készültek szétmenni az eset előtt. A házasságukat próbálták megmenteni a második nászúttal.

Gatti a 90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik legmeghatározóbb bunyósa volt. Hihetetlen ütőereje és látványos stílusa miatt a közönség egyik legnagyobb kedvence volt. Hosszú pályafutása során rengeteg fantasztikus meccset bokszolt, elég ha csak a Ward elleni trilógiájára vagy a Gabriel Ruelas illetve az Ivan Robinson elleni meccseire gondolunk. A kanadai sportoló az IBF nagypehelysúlyú és a WBC kisváltósúlyú világbajnoka volt. Az aktív boksztól 2007-ben vonult vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik